Fonds Ons Limburg stimuleert leefbaarheid in de buurt

22.02.2007 / 11:45 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Oranje fonds

Oranje fonds

Fonds Ons Limburg stimuleert leefbaarheid in de buurt
Vereniging Ons Limburg brengt vermogen onder bij Oranje Fonds

Bunnik, 22 februari 2007

Vereniging Ons Limburg heeft haar vermogen van 5,2 miljoen euro ondergebracht in een Fonds op Naam - Fonds Ons Limburg - bij het Oranje Fonds. Uit dit fonds worden Limburgse projecten gesteund die zich richten op leefbaarheid in de buurt. Fonds Ons Limburg is een belangrijke toevoeging aan de bestaande fondsen en vergroot de mogelijkheden van het Oranje Fonds om bijdragen uit te keren.
Het vermogen van de Vereniging Ons Limburg is ontstaan bij de totstandkoming van de koepel van woningcorporaties NCIV, nu de brancheorganisatie Aedes. Leden van de Vereniging zijn Limburgse woningcorporaties. Na bijna 25 jaar draagt de Vereniging nu haar taak over aan het Oranje Fonds.

Het kapitaal van 5,2 euro miljoen houdt het Oranje Fonds in stand en het rendement hierop wordt besteed. Het Oranje Fonds garandeert een vaste opbrengst van 4,5 procent per jaar. Het beschikbare jaarbudget is 234.000 eruo dat besteed kan worden aan projecten die betrekking hebben op welzijn en wonen. Alleen aanvragen uit Limburg kunnen een bijdrage ontvangen uit dit Fonds op Naam.

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: 'Het Oranje Fonds is verheugd dat Verenging Ons Limburg haar vermogen bij ons heeft ondergebracht. Wij zien dat leefbaarheid in de buurt een belangrijk thema is waaraan wij graag willen bijdragen. Fonds Ons Limburg geeft een extra impuls om de directe woonomgeving en leefbaarheid in buurten in heel Limburg te verbeteren.'

Rudy de Jong, bestuurslid van de Vereniging Ons Limburg: 'Vereniging Ons Limburg heeft bijna 25 jaar lang het vermogen zorgvuldig beheerd en ervoor gezorgd dat veel projecten in Limburg werden gesteund. In de loop van de tijd merkte het bestuur dat het beheren en in stand houden van een fonds voor goede doelen een echt vak is geworden waar steeds hogere eisen aan worden gesteld. Daarom hebben de leden besloten om het fonds in professionele handen te geven. Dat is het Oranje Fonds geworden. Waarmee het doel van het fonds voor de toekomst is veiliggesteld.'

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds, op sociaal gebied. Per jaar keert het ongeveer 20 miljoen eruo uit aan organisaties en projecten in Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba. Hierdoor bevordert het Oranje Fonds betrokkenheid in de samenleving. Door onze steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Noot voor de reactie:

Voor meer informatie over het Oranje Fonds kijkt u op www.oranjefonds.nl of belt u met Jonne Boesjes, Hoofd Communicatie & Fondsenwerving T 030 656 45 24.

Voor meer informatie over Vereniging Ons Limburg: secretaris de heer Rudy de Jong, algemeen directeur Wonen Limburg, T 0475 850 850.