Politie Gelderland-Zuid

Snorfietser aangehouden na aanrijding

Nijmegen, 22-02-2007 o Woensdag hield de politie een 18-jarige Nijmeegse bestuurder van een snorfiets aan. Hij wordt verdacht van het verlaten van een plaats ongeval en rijden onder invloed. De politie kreeg 's middags een melding dat zojuist een snorfietser tegen een geparkeerde auto was aangereden op de Flavus.

De 18-jarige zou hard aan zijn komen rijden en vervolgens op de auto zijn gebotst. Omdat de man ervandoor wilde gaan zou een 45-jarige getuige uit Nijmegen dit hebben willen voorkomen door hem vast te pakken. Hierdoor kwam de vrouw ten val en liep vermoedelijk een gekneusde pols en bovenbeen op. Zij heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen. De 49-jarige eigenaar van de auto heeft vervolgens de man vastgehouden tot de politie kwam.

Uit navraag bleek dat de 18-jarige verdachte niet in het bezit was van een bromfietscertificaat. Omdat de agenten een alcohollucht bij hem roken werd een blaastest afgenomen. De Nijmegenaar bleek ook nog onder invloed (255 ug/l).

Verder onderzoek
De politie heeft nader onderzoek naar de aanrijding ingesteld. Er is met diverse getuigen gesproken. De snorfiets zal bekeken worden op schade. Daarnaast zal de constructiesnelheid en het chasisnummer onderzocht worden. De eigenaar van de snorfiets, die zich later kwam melden op het politiebureau, is in kennis gesteld dat hij de snorfiets nog niet kon meenemen in verband met het lopende onderzoek. (08)