Persberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 22-02-2007

Verdachte ontsnapt uit politiebureau

UTRECHT - Woensdagavond heeft een verdachte kans gezien om uit een verhoorkamer te ontsnappen en het bureau te verlaten.

Omstreeks 17.30 uur ontdekten agenten dat een 17-jarige verdachte uit Utrecht kans had gezien uit zijn verhoorkamer te ontsnappen. De jongen had zich die dag vrijwillige op het bureau gemeld omdat hij samen met een andere verdachte een strafbaar feit had gepleegd. Nadat agenten met hem gesproken hadden en hem even alleen lieten in de verhoorruimte heeft de jongen de muur vernield en de ruimte verlaten. Een korte zoektocht in het bureau leverde niets op. Donderdagmorgen heeft de jongen zich weer aan het bureau gemeld en is aangehouden.

Straatroof

UTRECHT - Woensdagmiddag vond op de Australielaan een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 36-jarige vrouw uit Amersfoort stond omstreeks 12.20 uur met haar auto op een parkeerplaats aan de Australielaan. Plotseling hoorde en zag de vrouw dat de ruit van haar rechterportier werd ingeslagen en een onbekende jongen haar tas van de voorstoel wegpakte. De jongens renden weg in de richting van een tweede verdachte die stond te wachten op een scooter.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo, tel.: 0900 - 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT - Op de Amsterdamsestraatweg vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Omstreeks 13.55 uur reed een 49-jarige man uit Maarssen met zijn auto over de Amsterdamsestraatweg. Ter hoogte van de kruising met Sweden van Zuylenweg had de bestuurder te laat in de gaten dat een auto voor hem stilstond waardoor hij achter op de auto botste. In de auto zat een 61-jarige uit Utrecht vrouw die gewond raakte aan haar nek. De vrouw werd overgebracht naar het UMC in Utrecht. De bestuurder uit Maarssen bleef ongedeerd.

Hond en politie te water

UTRECHT - Op woensdagavond 21 februari lukte het een hond niet uit het Merwedekanaal te komen.

Kort voor negen uur in de avond belde een 24-jarige vrouw uit Utrecht in paniek de politie: haar hond was op de Keulsekade in het Merwedekanaal gesprongen en kon daar niet meer uitkomen.

Ter plaatse zagen de agenten de hond rondzwemmen. Het hoogteverschil met de wal was te groot voor de hond om op de kant te klimmen en het dier was zichtbaar aan het einde van haar krachten. Een agent geleidde de hond al zwemmend naar een sluistrap, ging zelf op de trap staan om zo het dier aan de halsband beet te kunnen pakken en de kant op te trekken.

Agent te water

Dat liep jammer genoeg iets anders: toen de politieman de hond bij zijn halsband beet had, bleek het dier wel heel erg zwaar om met één arm uit het kantaal te tillen. Toen het beest ook nog begon te spartelen en de treden van de sluistrap gladder bleken dan gedacht, gleed de agent van de trap, kwam in het kanaal terecht en ging geheel kopje onder. De agent vond de weg naar de trap snel terug en klom aan wal. Hij werd voor een droog pak naar Bureau Groeneweg gebracht.

Duikteam

De eigenaresse van de hond lukte het om de hond een ketting om te doen en een politieman hield de uitgeputte hond boven water in afwachting van een duikteam van de brandweer. Twee brandweerduikers gingen te water, waarna het onfortuinlijke dier uiteindelijk op de kant kon worden geholpen. Een politieman ging met de eigenaresse en de hond naar een nabij gelegen horecagelegenheid, waar de natte viervoeter werd afgedroogd en voor een kachel op temperatuur kon komen.

Hennepkwekerij ontmanteld

UTRECHT - Bij een woning aan de Zuilenstaart heeft de politie dinsdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en politieonderzoek stelde de politie omstreeks 15.55 uur een onderzoek in bij een woning aan de Zuilenstraat. In de woning werd in verschillende vertrekken hennepplanten en apparatuur aangetroffen. In één vertrek stonden 71 planten. In een andere ruimte werden ruim 150 potten met afgeknipte planten aangetroffen.

Het energiebedrijf constateerde dat er illegaal stroom werd afgetapt. De complete apparatuur en planten werden ion beslag genomen. De politie doet nog onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Vrouw door twee mannen beroofd en mishandeld

UTRECHT - Dinsdagmiddag vond op de 1ste Achterstraat een beroving plaats van een vrouw door twee mannen. De vrouw werd door de mannen mishandeld.

Een 18-jarige vrouw uit Bilthoven liep omstreeks 15.45 uur over de 1ste Achterstraat. Uit tegenovergestelde richting kwamen twee mannen aanlopen. Plotseling ging één van de mannen voor haar staan en de andere man achter haar. De man achter de vrouw pakten haar handen vast en draaide die op haar rug. Het tweetal eisten geld van de vrouw. Toen het slachtoffer aangaf geen geld op zak te hebben werd zij geslagen in haar gezicht. De jongens renden hierna hard weg.

Signalement verdachten:

Beiden mannen hadden een getinte huidskleur, tussen de 18 en 23 jaar, rond de 1.70 en 180 mtr. lang, één van had een gezet postuur de andere een normaal. Opvallend was dat één van de verdachten halflang zwart haar had met vlechtjes. Hij had een grote neus met daarop een bult. In beiden oren droeg hij een oorbel.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving en mishandeling. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Paardenveld, tel.: 0900 - 88 44.