PERSBERICHT

Mari Carmen Oudendijk nieuwe presentatrice van Sport1

Amsterdam, 22 februari 2007 - Mari Carmen Oudendijk is de nieuwste presentatrice van digitale TV-zender Sport1. Zij presenteert iedere vrijdagavond tussen 19.30 uur en 22.45 uur 'Studio Europa Live', een drie uur durend live-programma met een compleet overzicht van de sportieve hoogtepunten van de afgelopen en aankomende week. Mari Carmen Oudendijk is hiermee toegevoegd aan het team van Sport1-presentatoren, dat naast haar bestaat uit Kees Jansma, John van Vliet, Emiel Schelvis en Pascal Kamperman.

In het programma komt een groot aanbod aan sportcompetities aan bod, zoals de UEFA Champions League en al het andere voetbalaanbod van Sport1, basketball, darts, golf, tennis, Nederlands volleybal en de RABO Hoofdklasse hockey. De live-wedstrijden van die avond krijgen een plaats in Studio Europa Live en worden vervolgens 'live verder uitgezonden' op één van de acht geschakelde Sport1-kanalen. Regelmatig schuiven bekende gastsprekers in de studio aan, zoals recentelijk Jan Siemerink en Kees Akerboom.

"Sport1 biedt een ontzettend groot aanbod aan sport en niets is fijner dan daar lekker doorheen geloodst te worden," zegt Oudendijk. "Wat is geweest, wat komt, waar het precies te zien is en het allermooiste nog eens op muziek gemonteerd aan je voorbij laten trekken. Dat kan op vrijdagavond bij Studio Europa live," vervolgt Mari Carmen enthousiast.

Mari Carmen Oudendijk heeft haar sporen verdiend bij Canal+, AT5 en RTL5. Zij is een van de eerste succesvolle vrouwen in de sportjournalistiek. Om ervaring op te doen heeft zij enkele jaren vrijwillig gewerkt voor een lokale omroep. Haar droom is in vervulling gegaan toen door de komst van Sport 7 ruimte vrij kwam bij RTL. Daar presenteerde zij het late-avond sportnieuws en later ook Duits en Engels voetbal. Ook heeft ze vijf jaar verslag gedaan van het prestigieuze tennistoernooi Wimbledon en de Olympische Spelen van Sydney in 2000. Momenteel is Mari Carmen werkzaam voor BVN (Wereldomroep) met een programma over het eredivisievoetbal en het discussieprogramma 'FC Godenzonen' op AT5 over Ajax.

Over Sport1
Sport1 is een betaal-TV zender van Chellomedia, de Europese content en digitale services-divisie van Liberty Global, Inc. Sport1 is een 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. Deze zender biedt maximaal acht digitale sportkanalen tegelijkertijd waardoor de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League, de Engelse FA Cup en de Copa Libertadores. Ook zijn hockey, basketbal, honkbal, darts, golf en tennis te zien. Sport1 biedt ook een HDTV-zender zonder extra kosten aan. Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten bij een kabelbedrijf of aanbieder van satelliettelevisie. Kijk voor meer informatie op: www.sport1.nl.

Contactpersoon
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Chellomedia Communications
Michiel Gosens
Tel. 020-778 9684
Email: communications@lgi.com