Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 februari 2007

Oplichter loopt tegen de lamp

Almelo

Op woensdag 21 februari werd de politie omstreeks 19.00 uur naar een bedrijf aan de Twentepoort West in Almelo gestuurd. Daar zou een 52-jarige medewerker uit Almelo een 39-jarige man uit Enschede betrapt hebben op een poging tot diefstal. De Enschedeer was al eerder bij het bedrijf geweest om gereedschap te kopen op rekening van een bedrijf uit Hengelo. Maar de oplettende medewerker uit Almelo kwam erachter dat de man niet meer bij het bedrijf in Hengelo werkte en een valse naam opgaf, en wees de man hierop. Hierop werd de 39-jarige kwaad en wilde naar zijn auto lopen. Door twee klanten die op dat moment ook in het bedrijf waren werd voorkomen dat de man naar zijn auto kon lopen. De politie die op dat moment ter plaatse kwam heeft de man aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij in verzekering is gesteld voor verder onderzoek. (07-024179)

Man rijdt met drank op en zonder rijbewijs

Denekamp

Op de Churchillstraat in Denekamp is op woensdag 21 februari omstreeks 18.30 uur een 43-jarige man uit Denekamp aangehouden vanwege het rijden onder invloed en het niet in het bezit hebben van een rijbewijs. Op de Nordhornsestraat zagen agenten de man in een auto rijden en lieten hem stoppen. Tijdens het gesprek roken de agenten een alcohollucht. De 43-jarige werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hem een ademanalysetest werd afgenomen. De test wees een promillage van 1,18 uit. Ook bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Deze was hij al eerder kwijtgeraakt vanwege het rijden onder invloed. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-024161)

Slingerende automobilist trekt aandacht

Zenderen

Op woensdag 21 februari kreeg de politie omstreeks 18.00 uur een melding dat er op de Hoofdstraat in Zenderen een automobilist al slingerend over de weg reed. De agenten lieten de bestuurder, een 49-jarige man uit Enschede, stoppen en constateerden drankgebruik bij de man. De 49-jarige werd meegenomen naar het politiebureau waar hij een ademanalysetest onderging. De test wees een promillage van 2,10 promille uit. Het rijbewijs van de man was al ingenomen omdat de man eerder met justitie in aanraking is geweest vanwege het rijden onder invloed. De politie maakt proces-verbaal op. (07-024176)

Politie houdt verdachten van woninginbraak aan

Enschede

Naar aanleiding van een politieonderzoek zijn op woensdag 21 februari omstreeks 10.30 uur drie verdachten van een woninginbraak aan de Oosterstraat in Enschede aangehouden. Het drietal reed in een personenauto op de Burgemeester van Veenlaan. Ter hoogte van het winkelcentrum kon de politie het voertuig stoppen en de drie aanhouden. De inzittenden, een 33- en een 35-jarige vrouw uit Enschede en een 24-jarige vrouw uit Paderborn in Duitsland, werden overgebracht naar het bureau, opgesloten, en in de loop van de dag in verzekering gesteld. (07-023834)

Winkelpersoneel betrapt dief en deze bedreigt stadswacht

Enschede

In een winkel aan het Van Loenshof in Enschede is op woensdag 21 februari omstreeks 15.30 uur een winkeldief betrapt op diefstal. Winkelpersoneel zag dat de 45-jarige man uit Enschede een fles drank in zijn jaszak stopte en deze vervolgens niet afrekende. Met behulp van een stadswacht werd de man aangehouden. De 45-jarige wilde vervolgens niet meewerken, werd vervelend en bedreigde de stadswacht. De man, een veelpleger, werd naar het bureau gebracht waar hij is opgesloten, en in afwachting van een beslissing van justitie in verzekering is gesteld. (07-024075 / 07-024080)

Auto over de kop en komt terecht in weiland

Enschede

Op woensdag 21 februari is omstreeks 17.30 uur aan de Haimersweg in Enschede een 20-jarige automobilist uit Enschede van de weg geraakt. De bestuurder van een bestelauto reed op de Haimersweg uit de richting van de Marssteden toen hij door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor, over de kop sloeg en in het naastgelegen weiland belandde. De brandweer moest het dak van het voertuig openknippen. De 20-jarige werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. (07-024152)

Nancy Hanterink: 053-4555588


---- --