Politie Limburg-Zuid

Datum donderdag 22 februari 2007

Maastricht; bestuurster snorfiets gewond bij aanrijding

Woensdagmiddag omstreeks 12.00 uur raakte een 46-jarige inwoonster van Maastricht gewond toen zij met haar snorfiets op de kruising van de Meerssenerweg - Viaductweg in Maastricht werd aangereden door een auto die bestuurd werd door een 20-jarige inwoner van Valkenburg.

Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat de vrouw een hersenschudding had opgelopen. Zij kon na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

De aanrijding gebeurde toen de automobilist uit Vlakenburg op de kruising rechts afsloeg en daarbij geen voorrang verleende aan de bestuurster van de bromfiets, die rechtdoor reed.

Na de aanrijding reed de automobilist door. Een getuige van de aanrijding reed hem achterna en wist de man te bewegen te stoppen en terug te keren naar de plaats van de aanrijding. Daar werd hij door de politie aangehouden.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Landgraaf; voordeur vernield na ruzie

Een ruziënd stel zorgde woensdagavond in een pand aan de Prinssenstraat in Landgraaf voor de nodige overlast. De ruzie eindigde met het vernielen van een ruit van de voordeur van een aangrenzende woning.

In verband met de vernieling hield de politie een 31-jarige vrouw uit Landgraaf als verdachte aan. De vrouw had onenigheid met haar vriend gekregen omdat die haar de woning niet binnenliet. Dit ging gepaard met geschreeuw en lawaai, waardoor er overlast in de buurt ontstond.

Agenten hielden de vrouw aan in verband met het vernielen van de ruit van een naastgelegen woning. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kerkrade; Kerkradenaar achtervolgt straatrover

Dankzij het alerte optreden van een voorbij fietsende Kerkradenaar kon de politie woensdagavond een verdachte van een straatroof zeer snel aanhouden.

De straatroof vondplaats omstreeks 19.40 uur op de Akerstraat in Kerkrade. Een 50-jarige Kerkradenaar werd door een onbekende man van zijn beurs beroofd. Een voorbij fietsende man reageerde alert op het hulpgeroep van het slachtoffer en achtervolgde de dader. Hierbij zag hij dat deze bij een woning aan de Batastraat de tuin in rende. Toen politieagenten bij de woning aanbelden verscheen een bezwete en hijgende man aan de deur. Omdat ook zijn beschrijving overeenkwam met die van de dader van de straatroof, werd de man aangehouden. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --