Politie Gelderland-Midden

Burenruzie loopt uit de hand, man aangehouden

Publicatiedatum: 22-2-2007 12:24:36

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft woensdagavond na een uit de hand gelopen burenruzie in de wijk Presikhaaf een 44-jarige Arnhemmer aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn buren met de dood te hebben bedreigd. Omstreeks kwart voor zes werd de hulp van de politie ingeroepen bij de burenruzie. Terplekke hoorden agenten van de slachtoffers dat de 44-jarige bij hen over de vloer was gekomen en gedreigd had hen de kop af te snijden. Daarop gingen de agenten bij de Arnhemmer aan de bel waarna hij werd aangehouden. De aanleiding tot het conflict zou te maken hebben met geluidsoverlast, die de slachtoffers zouden hebben veroorzaakt met hun geluidsinstallatie. De Arnhemmer werd meegenomen naar het politiebureau en is in de loop van de avond weer vrijgelaten. Volgens zijn lezing had hij de slachtoffers inderdaad onderhouden over te harde muziek. Toen er door de slachtoffers een grote mond was opgezet zouden er wat hardere woorden zijn gevallen, aldus de Arnhemmer. Volgens zijn zeggen had hij echter niet gedreigd.
(07-028463)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na vernieling

Publicatiedatum: 22-2-2007 12:23:15

ARNHEM - In de Arnhemse wijk De Laar heeft de politie woensdagavond een 26-jarige Arnhemmer aangehouden wegens vernieling. De man zou omstreeks half negen bij een woning in de wijk de spiegel van een geparkeerde auto hebben afgetrapt. Getuigen waarschuwden de politie omdat de man in de buurt op straat lag. Agenten troffen de man inderdaad slapend op de Brabantweg aan. Nadat de man door de agenten gewekt was gedroeg hij zich agressief en begon om zich heen te slaan. De Arnhemmer kon uiteindelijk na veel verzet worden overmeesterd en is ingesloten. Volgens getuigen had de Arnhemmer op de Bredasingel tegen de autospiegel getrapt waardoor schade was ontstaan. Door de eigenaar van de auto is aangifte gedaan.
(07-028547)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Slippende auto veroorzaakt schade geparkeerde autos
Publicatiedatum: 22-2-2007 12:18:49

Arnhem - De politie heeft woensdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 30-jarige Arnhemmer op verdenking van excessief rijgedrag. Volgens een getuige zouden omstreeks 20:15 uur twee autos naast elkaar hebben gestaan voor een rood stoplicht op de kruising Huissensestraat, Laurentiusstraat en de Groene Weide. Op het moment dat het verkeerslicht op groen sprong, zouden beide autos veel gas hebben gegeven en met slippende banden zijn weggereden. De Arnhemmer zelf verklaarde te zijn geslipt na een inhaalmanoeuvre waarna hij de macht over het stuur zou zijn verloren. De auto van de 30-jarige Arnhemmer raakte in een slip botste tegen de zijkant van een geparkeerde auto. Vervolgens zou de auto 180 graden gedraaid zijn en op een andere geparkeerde auto gebotst zijn om vervolgens op het trottoir tot stilstand te komen. De Verkeersongevallendienst van de politie heeft ter plaatse onderzoek ingesteld en de auto van de man is voor technisch onderzoek afgevoerd. Het rijbewijs van de Arnhemmer is ingevorderd en de politie heeft proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist verder wat er met het rijbewijs en de man gaat gebeuren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---