Aedes

aedesnet.nl

Nieuws

AM 4: Voorzitter WRR:`Terug naar de opdracht'

22 februari 2007

Interview: Voorzitter WRR:`Terug naar de opdracht' Corporaties bevinden zich in een cruciale periode, vindt Wim van de Donk, voorzitter van de WRR. Zij moeten opnieuw hun positie kiezen in een snel veranderende samenleving. Zijn advies: `Ga terug naar de wortels van de branche: zorgen voor mensen. Ga vanuit die oriëntatie actief met je talenten op stap en durf risico's te nemen. Daar ligt het succes van morgen.'

Achtergrond: Bouwen en krimp
Er moet weliswaar nog veel gebouwd worden, maar inmiddels zijn er ook provincies die te maken hebben met krimp. Welk bouwbeleid past daarbij?

Reportage: Omslag bij Huis & Erf
Huis & Erf in Schijndel heeft een turbulente tijd achter de rug: voormalig minister Dekker stelde de corporatie in 2005 onder extern toezicht. André Phiferons, per 1 januari 2006 directeur-bestuurder, spant zich samen met zijn medewerkers in om het vertrouwen van de lokale gemeenschap weer terug te winnen. Hoe kijken de belanghouders nu tegen Huis & Erf aan?

Achtergrond: Buurttevredenheid in Europees perspectief Buurttevredenheid speelt een belangrijke rol in de stedelijke vernieuwing. Wat bepaalt dat bewoners tevreden zijn met hun buurt? Op basis van een analyse van tevredenheidsonderzoek in tien Europese landen schetst onderzoeker Wouter van Gent van de UvA een aantal scenario's.