Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Reconstructie Putselaan / herindeling Hillelaan

Van april 2007 tot en met april 2008 voert Gemeentewerken omvangrijke werkzaamheden uit op de Putselaan en de Hillelaan. Beide lanen zijn toe aan een nieuwe indeling. De bestrating, riolering, kabels en leidingen worden vervangen. Én er komt een nieuwe bestrating. Op de Putselaan tenslotte wordt gewerkt aan de tramrails en de bovenleidingen.

Belangrijke toegangswegen
Beide lanen gelden als belangrijke toegangswegen voor de wijken Afrikaanderwijk, Bloemhof, Hillesluis en Katendrecht.

Informatieavonden
Op drie informatieavonden willen de deelgemeente en Gemeentewerken u, als bewoner en/of ondernemer in de directe omgeving van de Putselaan of de Hillelaan, informeren over het project en de geplande werkzaamheden. U wordt ook bijgepraat over de gevolgen voor de omgeving, overlastbeperkende maatregelen en de planning.

Waar en wanneer
De drie informatieavonden vinden plaats in de raadzaal van de deelgemeente Feijenoord, aan de Maashaven O.z. 230. Een ieder is van harte welkom. U bent van harte uitgenodigd.

* Bewonersavond Hillelaan, dinsdag 27 februari, vanaf 19.30 uur;
* Bewonersavond Putselaan, woensdag 28 februari, vanaf 19.30 uur;
* Ondernemersavond Putselaan/Hillelaan, donderdag 1 maart, vanaf 19.30 uur.

Deelraad ook geïnformeerd
Ook de deelraad van Feijenoord wordt geïnformeerd over de op handen zijnde reconstructie van de Putselaan en herindeling van de Hillelaan. Dit gebeurt in een extra commissievergadering, op donderdag 22 februari.

Programma
Voor alle drie informatieavonden geldt het volgende programma: 19.30 uur Inloop met koffie en thee
19.45 uur Welkomstwoord door portefeuillehouder Gülami Yesildal; 19.50 uur Korte toelichting op het ontwerp door dS+V; 20.00 uur Korte toelichting op de planning, werkzaamheden en wegomleidingen;
20.10 uur Communicatie over de diverse fases van het project; 20.20 uur PAUZE
20.30 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen; 21.15 uur Afsluiting;

Overlast
De werkzaamheden op de Putselaan en de Hillelaan zullen hinder en overlast veroorzaken. Gemeentewerken doet zijn uiterste best dit zoveel mogelijk te beperken.

Uitvoering in fases
De twee lanen liggen ruim 400 meter uit elkaar, maar liggen wel in elkaars invloedssfeer. Daarom worden ze tegelijkertijd aangepakt. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd.

fase 1: De eerste fase heeft betrekking op de noordelijke rijbaan van de Putselaan (aan de kant van de Pretorialaan), tussen de Pretorialaan en Maashaven O.z. In de omgeving van de Hillelaan werkt men in deze fase aan de rijbaan Maashaven N.z.

fase 2: Zodra de werkzaamheden aan de noordelijke rijbaan van de Putselaan, tussen de Pretorialaan en Maashaven O.z. zijn afgerond, starten de activiteiten aan de zuidelijke rijbaan van de Putselaan. In de omgeving van de Hillelaan wordt in deze fase gewerkt aan de herinrichting van de rijbaan Maashaven O.z., ter hoogte van de Hillelaan, de rijbaan Pretorialaan en de oostelijke rijbaan Hillelaan, tussen Pretorialaan en Brede Hilledijk.

fase 3: In deze fase wordt er gewerkt in de Slaghekstraat, ter hoogte van de ovonde (= ovale rotonde) Putselaan. In de omgeving van de Hillelaan wordt het kruispunt Hillelaan-Brede Hilledijk aangepakt en de afslag naar Rijnhaven Z.z.

fase 4: De vierde fase heeft betrekking op de ovonde Putselaan en de parallelweg Hillelaan.

Informatie
Als u vragen of klachten heeft over de werkzaamheden, kunt u op elke werkdag van 9.00 tot 17.00 contact nemen met Mirjam Toet van de afdeling Communicatie Gemeentewerken Rotterdam, via telefoonnummer (010) 489 34 58 of via e-mail Putselaan@gw.rotterdam.nl of Hillelaan@gw.rotterdam.nl