Partij van de Arbeid

Stop het inkomensverschil!

22-02-2007 12:13

De sociaal-democratische partijen in Europa voeren vandaag actie tegen verschillen in loon tussen mannen en vrouwen in Europa. Het verschil in inkomen tussen mannen en vrouwen is gemiddeld 15 procent in de Europese Unie. Om te verdienen, wat een man in de EU gemiddeld verdient in 2006, moet een vrouw doorwerken tot 22 februari 2007.

Een vrouw werkt dus 7 weken langer voor hetzelfde loon! Het inkomensverschil komt voort uit de vele verschillen in het arbeidsleven van mannen en vrouwen. Dit kan variëren van discriminatie van vrouwen, het feit dat top-jobs meestal met mannen ingevuld worden tot meer complexe problemen zoals vrouwen die meer part-time en in minder goed betaalde publieke sectoren werken. Daarnaast zijn het nog steeds vaker de vrouwen die voor de kinderen en familieleden zorgen.

Ondanks de Europese en Nederlandse wetgeving, zien we nog steeds een groot inkomensverschil. De vrouwen van de Europese Sociaal-democratische partij (PES) vinden dat er genoeg is gepraat. Het is tijd voor concrete actie om dit inkomensverschil te stoppen.

Klik hier voor meer informatie over de actie