Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (22/2)

TILBURG, 22 februari 2007

Hennepdrogerij aangetroffen in woning Tilburgse wijk Reeshof

TILBURG: De politie heeft woensdagavond in de Leidschendamstraat in een woning een hennepdrogerij ontdekt. Op de zolderkamer werden verder diverse plastic zakken met natte toppen aangetroffen. Deze zakken hadden bij elkaar een gewicht van 102 kg. Daarnaast lagen er enkele zakken met al gedroogde toppen met een gezamenlijk gewicht van 3,1 kilo. De 46-jarige bewoner, die op zolder door de agenten met natte handen met daaraan hennep werd aangetroffen, moest mee naar het bureau. De politie kwam het adres op het spoor na meldingen uit de wijk Reeshof dat in de straat een zeer sterke hennepgeur hing. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de softdrugs.

Auto gestolen door gaatjesboorder (s) in Moergestel

MOERGESTEL: Vanmorgen hebben de bewoners van een pand aan de Eysenbrand ontdekt dat hun auto, een zwarte Volkswagen Touran met het kenteken 77-PK-ZJ, vanaf de oprit was gestolen. De diefstal van de auto ging gepaard met een woninginbraak waarbij de daders de autosleutels hebben gevonden. Men heeft zich de toegang verschaft door twee gaatjes te boren in het draairaam van de woonkamer aan de voorzijde waarna dit raam geopend kon worden. De diefstal moet gepleegd zijn na gisteravond 22.30 uur. De politie heeft een aangifte opgenomen en heeft de gestolen auto internationaal gesignaleerd.

Winkeldief aangehouden

TILBURG: Een 33-jarige Bredanaar is woensdagmiddag in de grote supermarkt aan de Jan Heijnstraat betrapt op winkeldiefstal. De dief stopte twee pakken vla in zijn jas en verliet de winkel zonder te betalen. Hij werd betrapt en overgedragen aan de politie. De verdachte was in hetzelfde winkelcentrum in een speelgoedzaak enkele weken geleden ook al aangehouden. Hij heeft nu een ontzegging gekregen en mag het winkelcentrum tot en met 21 februari 2008 niet meer betreden, indien hij dit verbod negeert, maakt hij zich schuldig aan huisvredebreuk. De verdachte moet zich op 20 april aanstaande bij de rechter voor de winkeldiefstallen verantwoorden.

Politie betrapt 21-jarige Tilburger op rijden zonder rijbewijs

TILBURG: De politie heeft woensdagavond op de Kruidenlaan een 21-jarige man uit die wijk betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Agenten zagen dat de bestuurder achteruit een parkeerstrook opreed. De knaap is in het verleden al enkele keren eerder aangehouden voor hetzelfde delict. Hij zette gisteravond direct een grote mond op en wenste geen verklaring af te leggen. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie zoekt getuigen verkeersongeval

TILBURG: De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval dat deze week, dinsdagavond omstreeks 19.00 uur op de Koestraat heeft plaats gevonden. Een 25-jarige Tilburgse stak ter hoogte van een café over en werd daarbij door een auto aangereden. Ze werd geschept en belandde via de motorkap van de auto uiteindelijk met een harde klap op de grond. De automobilist die betrokken was bij deze aanrijding reed door zonder zijn identiteit aan het slachtoffer bekend te maken. Getuigen zijn nog achter de auto aangegaan, maar zijn het voertuig eindelijk kwijt geraakt. Het slachtoffer werd door getuigen naar het St. Elisabeth Ziekenhuis gebracht. Daar werd vastgesteld dat ze een lichte hersenschudding en een gekneusde pols heeft. Verder had ze diverse blauwe plekken en schaafwonden op haar lichaam. Het slachtoffer kan zich van de toedracht niets meer herinneren. Van de getuigen zijn echter geen gegevens bekend. De politie is dringend op zoek naar hen omdat zij mogelijk over aanwijzingen beschikken met betrekking tot de doorgereden auto. Getuigen in deze zaak worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844.

Auteur: Willem van Hooijdonk