Gemeente Terneuzen

Actueel > Persberichten > Voorbereiding ontwikkeling gebied Canadalaan Persbericht 22-02-2007

Voorbereiding ontwikkeling gebied Canadalaan

De gemeente Terneuzen heeft in samenwerking met de stichting Woongoed Zeeuws-Vlaanderen de ontwikkeling van het gebied Canadalaan in Sas van Gent in voorbereiding genomen. Het betreft het gebied, dat wordt omsloten door Canadalaan, Westdam, Paardenvest en Paul Krugersdreef. De ambitie bestaat om in met name het zuidelijke deel daarvan een sociaal-maatschappelijk hart te vormen.

De gedachten gaan daarbij uit naar functies op gebied van wonen, zorg, welzijn, sport en onderwijs. Door een combinatie van deze functies wordt een kwaliteitsimpuls gegeven aan het voorzieningenniveau. Nu zijn accommodaties zoals scholen, cultureel centrum en sportvoorziening nog verspreid over de kern en onderhevig aan achteruitgang.

Samen met alle betrokkenen.
De gemeente heeft inmiddels een programmatische en stedenbouwkundige verkenning uitgevoerd. In samenspraak met alle betrokkenen zal de hierboven genoemde ontwikkeling verder vorm worden gegeven. De ontwerpvisie wordt eerst om commentaar voorgelegd aan de beoogde deelnemers aan het project en een vertegenwoordiging van de gemeenschap Sas van Gent. Ook de gemeenteraad wordt daarbij geïnformeerd over de ontwikkelingen. Afgelopen maandag en dinsdag hebben hiertoe presentaties plaatsgevonden. Aan de hand van de uitkomsten van de inspraak start de gemeente een haalbaarheidsonderzoek naar een gewenste ruimtelijke ontwikkeling. Alle belanghebbenden zullen bij de inspraak over de definitieve ontwikkelingsvisie worden betrokken.

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl | disclaimer | copyright