Gemeente Terneuzen

Actueel > Persberichten > Binnenvaartweg wordt opnieuw aangelegd Persbericht 22-02-2007

Binnenvaartweg wordt opnieuw aangelegd

De Binnenvaartweg ter hoogte van het Theaterplein wordt begin september opnieuw aangelegd. In dit weggedeelte komen een middenberm, drie nieuwe oversteekplaatsen en aan beide zijden busopstelstroken. De rood-witte blokken komen daarmee te vervallen. Met deze maatregelen zal de verkeersveiligheid rondom de Binnenvaart aanzienlijk verbeteren.

De drie oversteekplaatsen worden aangelegd ter hoogte van Checkpoint, recht tegenover de ingang van het Scheldetheater, en voor de aansluiting van de Nieuwstraat. In het verlengde van de Nieuwstraat sluiten een voetpad en een fietspad aan op de oversteekplaats. Het wegdek wordt ter hoogte van het Theaterplein op een verhoogd plateau aangelegd. De twee banen worden gescheiden door een groene middenberm. Aan beide zijden van de verkeersbanen komen over de gehele lengte twee busopstelstroken. Deze stroken zijn niet alleen bedoeld voor het stoppen bij de abris, maar hier kunnen ook makkelijk groepen voor het Scheldetheater afgezet worden.

Theaterplein
Het Theaterplein krijgt inmiddels al vorm. Op het plein komt een tribune (vanaf de Binnenvaartweg). Deze wordt gemaakt door in vier niveaus grasvelden aan te leggen, met daartussen slingerende banken, bekleed met zwart natuursteen. Voor het Scheldetheater komt een plein dat ook als podium kan dienen. In het verlengde van het entreegebouw van de garage wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de tribune-opbouw. Om het hoger gelegen Theaterplein van de Westkolkstraat af te scheiden, wordt er een gebogen betonnen wand gemaakt. Trappen en een hellingbaan zorgen voor de verbinding tussen de Westkolkstraat en het Theaterplein. Verder komt er een bordes voor het voormalig postkantoor.

Planning.
Komend voorjaar wordt ook het gedeelte van de Westkolkstraat tussen de Dijkstraat en het Theaterplein opnieuw ingericht. Hier komt onder meer een parkeerterrein met 25 parkeerplaatsen. Het Theaterplein en de Westkolkstraat zijn volgens planning voor juni gereed, de Binnenvaartweg komt in september aan bod.

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl | disclaimer | copyright