Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 22 februari 2007

Zaanstreek-Waterland, 22-02-2007

Met onder meer: ophaalactie, hasjhandel en motorrijdster gewond

Ophaalactie

Zaanstreek

De politie gaat in maart een grote ophaalactie houden in Zaanstreek-Noord. Er worden cellen vrijgehouden om veroordeelden die nog een straf uit moeten zitten op te sluiten. Bekeuringen die zelfs na aanmaningen niet werden betaald worden door extra ingezette agenten geïncasseerd. Bij niet betalen gaat de wanbetaler mee naar het bureau. De politie zal zich bij deze actie vooral bezighouden met de 'probleemgevallen'. Degenen die tegen die tijd hun zaken niet op orde hebben lopen het risico zonder pardon te worden opgepakt. Men dient er rekening mee te houden dat dit op een tijdstip kan gebeuren dat ze zelf niet kunnen uitkiezen. Veroordeelden die nog een boete hebben openstaan kunnen aanhouding voorkomen door deze te betalen op een van de politiebureaus in Zaanstreek-Noord.

Hasjhandel

Landsmeer, woensdag 20 februari 2007.

De politie is in het vervolgonderzoek na de aanhouding van een 14-jarige jongen uit Landsmeer gestuit op hasjhandel en namaak vuurwapens. De jongen was 15 februari aangehouden omdat hij twee jongens met de dood had bedreigd die eerder door zijn broertje waren geschopt en geslagen. Uit onderzoek bleek dat de 14-jarige zich op zijn school ook had bezig gehouden met handel in hasj. Een plak van ruim een ons van het goedje werd in beslag genomen. Bij een kennis van de verdachte werden twee bijna niet van echt te onderscheiden namaakvuurwapens aangetroffen en in beslag genomen. De jonge handelaar werd door de schoolleiding van school verwijderd en de politie maakt van de strafbare feiten proces-verbaal op.

Motorrijdster gewond

Volendam, woensdag 21 februari 2007, 16:19 uur.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een verkeersongeval op de Zeddeweg waarbij een 40-jarige motorrijdster uit Ilpendam gewond is geraakt. De vrouw reed vanuit de richting Jaagweg in de richting Kathammer Zeedijk en verloor, vermoedelijk door te hard remmen op het achterwiel, de macht over het stuur. De Ilpendamse raakte hierdoor op de linker weghelft waar zij frontaal op een bestelbus reed die uit tegenovergestelde richting kwam. Het busje werd bestuurd door een 21-jarige man uit Nieuw-Vennep. De motorrijdster kwam met haar been onder de motor terecht en werd met vermoedelijk been- arm- en hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen werden door een bergingsbedrijf weggesleept.

Verwarde man

Wormer, donderdag 22 februari 2007, 01:31 uur.

De politie heeft een verwarde man voor zijn eigen- en andermans veiligheid meegenomen. De man stond te schreeuwen en met een mes te zwaaien voor zijn flatwoning. Terwijl de man voorwerpen gooide op geparkeerde auto's kon hij door agenten worden overmeesterd en geboeid. Aan het politiebureau werd medische hulp voor de man geregeld die gaat onderzoeken of de man moet worden opgenomen.

Inbraak kapper

Zaandam, donderdag 22 februari 2007, 08:40 uur.

Een inbraak in een kapperszaak aan de Klauwershoek wordt door Forensische Opsporing van de politie onderzocht op sporen. Men wist binnen te komen door de achterdeur open te breken. De zaak werd doorzocht en uit de kassa werd het wisselgeld weggenomen. Het misdrijf moet hebben plaatsgevonden in de nacht van woensdag op donderdag.

Bromfietsdieven

Zaandam, woensdag 21 februari 2007, 23:55 uur.

De politie heeft twee Zaandammers van 21 en 18 jaar oud en een 19-jarige man uit Goringem aangehouden als verdachten van bromfietsdiefstal. Een melder had drie mannen aan een bromfiets zien rommelen in een steeg aan de Haalweide.Hij belde de politie op met signalementen van de daders. In de directe omgeving werden de drie mannen aangetroffen. Zij waren met een auto gekomen waarin een slotentrekker en ander voor inbraken en diefstallen geschikt gereedschap werd aangetroffen. De auto met inhoud en de bromfiets, die gestolen was vanaf de Haalweide, werden in beslag genomen. De drie mannen werden ingesloten en in verzekering gesteld.

Snelheidscontroles

Waterland

Woensdagochtend werd met de radarauto op de Purmerenderweg in Zuidoostbeemster gecontroleerd. 39 voertuigen die sneller dan de toegestane 60 km per uur voorbij de apparatuur reden werden op de foto gezet. De hoogst gemeten snelheid was 93 km per uur.

In Broek in Waterland werden donderdag op de Provincialeweg 92 voertuigen op de foto gezet die zich niet aan de maximumsnelheid hielden van 50 km per uur. In totaal werd hier de snelheid van 1950 voertuigen gemeten. De radar- en fotoapparatuur stond op statief en er werd in beide richtingen gecontroleerd.

Zaanstreek.

Op de Kepplerstraat in Zaandam stond de radarauto te meten op woensdagochtend. Van de 1500 gecontroleerde voertuigen reden er 72 te snel. Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum werden in de middag 11 voertuigen op een 70 km gedeelte door de radarauto gefotografeerd. Met het statief werden op dezelfde weg 29 overtreders op de foto gezet. Op de Watering werden binnen de bebouwde kom 68 voertuigen gefotografeerd. De eigenaren van de voertuigen die te snel reden krijgen binnenkort een bekeuring toegestuurd.