Time : 15:30:00
Date : 22 February 2007
Sender Name: TV VLAANDEREN

Providence Equity Partners verwerft meerderheidsbelang in de Vlaamse en Nederlandse Satelliet TV aanbieders TV VLAANDEREN en Canal Digitaal

Zaventem, 22 Februari, 2007 -- TV VLAANDEREN en CanalDigitaal, de Vlaamse en Nederlandse DTH (Direct To Home) satelliet TV aanbieders, hebben vandaag aangekondigd dat Providence Equity Partners een meerderheidsbelang zal verwerven in beide bedrijven. Airbridge Investments, momenteel voor 100% eigenaar van beide bedrijven, zal als co-investeerder de resterende aandelen behouden. Het management team zal ongewijzigd blijven. CanalDigitaal continueert haar succesvolle groeistrategie op de Nederlandse markt voor TV aansluitingen. TV VLAANDEREN gaat door met haar campagne om, na de uitstekend verlopen opstartfase, nog meer klanten te verwelkomen in de Vlaamse markt. De voorgenomen transactie zal op korte termijn ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Nederlandse
Mededingingsautoriteit (NMa).

"CanalDigitaal en TV VLAANDEREN zijn uitstekend gepositioneerd om de groei van satelliet televisie in Nederland en Vlaanderen verder te stimuleren en daar profijt van te trekken" zegt Jörg Mohaupt, Managing Director van Providence Equity Partners. "Het management team heeft een buitengewoon goed begrip van de zich snel ontwikkelende digitale televisie markt in Nederland en Vlaanderen. De focus op het vervullen van de toenemende vraag naar digitale TV ontvangst heeft zeer goed uitgepakt. We kijken uit naar het partnership om de groei van deze bedrijven te ondersteunen."

Hans Wolfert, Partner van Airbridge Investments, zegt "Deze overeenkomst markeert een nieuwe fase in de Nederlandse en Vlaamse DTH satelliet TV distributie. Vooral in Nederland is het kijken van TV via satelliet snel volwassen geworden, met een marktaandeel van al meer dan 9%. De samenwerking met Providence, de grootste investeerder ter wereld in onze sector, heeft een aantal evidente voordelen. Het maakt ook dat we goed voorbereid zijn op de volgende fase in de markt, die uitdagingen omvat zoals de succesvolle introductie van HDTV en het benutten van kansen voor uitbreiding waar mogelijk. Dit is goed nieuws voor onze klanten die een TV aansluiting wensen met de meeste zenders, het mooiste beeld en de laagste prijzen."

Rabo Securities was adviseur voor Providence Equity Partners betrokken bij deze transactie. Airbridge Investments werd geadviseerd door Lehman Brothers.

Over Providence Equity Partners:
Providence Equity Partners Inc. is een wereldwijd opererende investeringsmaatschappij gespecialiseerd in investeringen in media, entertainment, communicatie en informatie ondernemingen. Providence Equity beheert fondsen met een omvang van circa $21 miljard en heeft in al meer dan 100 ondernemingen geïnvesteerd in meer dan 20 landen sinds de oprichting van de firma in 1990. Belangrijke investeringen zijn onder meer Bresnan Broadband Holdings, Com Hem, Digiturk, Education Management Corporation, eircom, Freedom Communications, Idea Cellular, Kabel Deutschland, Metro-Goldwyn-Mayer, Ono, PanAmSat, ProSiebenSat.1, Recoletos, TDC, VoiceStream Wireless, Warner Music Group, Western Wireless en Yankees Entertainment Sports Network. Providence Equity is gevestigd in Providence, RI (V.S.) en heeft kantoren in New York en Londen. Providence Equity is bezig met het openen van vestigingen in Hong Kong en New Delhi.

Over Airbridge Investments:
Airbridge Investments B.V. is een Nederlandse investeerder met expertise op het gebied van investeringen en management in de TMT sector (Technologie, Media, Telecom). Airbridge Investments heeft een uitgebreid netwerk van executives werkzaam in de TMT sector om verdere investeringen en Management Buy In's te kunnen doen.

Over TV VLAANDEREN en CanalDigitaal:
CanalDigitaal en TV VLAANDEREN zijn onder het management van Airbridge Investments twee zeer succesvolle ondernemingen gebleken. CanalDigitaal sloot het jaar 2006 af met 40.000 nieuwe registraties in het laatste kwartaal, het totaal aantal klanten komt daarmee ruim boven de 700.000. TV Vlaanderen sloot het eerste halve jaar van haar bestaan af met meer dan 30.000 klanten.

Over TV VLAANDEREN
TV VLAANDEREN is een digitaal televisieplatform dat zich exclusief richt op de Vlaamse kijker. TV VLAANDEREN verzorgt een volwaardig digitaal aanbod voor slechts 8.95 euro per maand (incl. BTW - excl. de éénmalige activatiekost van 29.95 euro en hardware). TV VLAANDEREN is via een eenvoudige satellietset gemakkelijk en overal te ontvangen. De uitzendingen vinden plaats via ASTRA, Europa's grootste aanbieder van satelliettelevisie. TV VLAANDEREN biedt televisie en radio aan in de hoogste digitale kwaliteit, zonder tussenkomst van een kabel- of telefoonmaatschappij. Daardoor beschikt de klant altijd en overal over een perfect signaal en is TV VLAANDEREN beschikbaar voor alle Vlamingen in België.

Consumenten kunnen voor meer informatie terecht op www.tv-vlaanderen.be of bellen naar 02/403 03 33.


Noot voor de redactie (