Verzamelpersbericht donderdag

Den Bosch, 22-02-2007

Minderjarige jongens verdacht van woninginbraak

Den Bosch De politie heeft woensdagavond drie minderjarige Bosschenaren aangehouden voor woninginbraak. Twee van hen (16 jaar) werden op de Coppensstraat aangehouden en de derde van 15 jaar op de Dr. Hermanstraat. Een vierde verdachte kon ontkomen. Vermoedelijk heeft het viertal geprobeerd om in een woning aan de Van Rijckevorsel van Kessellaan in te breken. De bewoner was niet thuis, maar een oplettende buurtbewoner zag het viertal en belde de politie, die drie van hen in de kraag wist te vatten. Er werd niets uit de woning weggenomen. De politie trof enkel verse braaksporen aan, die verder onderzocht zullen worden. De drie aangehouden verdachten zijn inverzekeringgesteld.

Taxichauffeur van taxi beroofd

Den Bosch Een 39-jarige taxichauffeur uit Hoofddorp is donderdagmorgen onder bedreiging van een mes van zijn taxi beroofd op de Palestrinastraat in Den Bosch.

De taxichauffeur haalde omstreeks 6.30 uur op de Boschmeersingel een man en een vrouw op voor een rit naar Schiphol. Het stel kwam met koffers uit de woning, stapte in de taxi en praatte de chauffeur naar de Palestrinastraat omdat ze daar nog iemand moesten ophalen. Daar aangekomen, bedreigde de man de taxichauffeur met een mes en beroofde hem van zijn taxi. Hij verdween met taxi in de richting van de Zuiderparkweg en vervolgens richting de Gestelseweg. De vrouw verdween te voet in de wijk. De politie is een onderzoek gestart naar de beroving. Er heeft ondermeer een buurtonderzoek plaatsgevonden. De technische recherche onderzoekt sporen.

Tweede verdachte aangehouden voor gsm-roof

Drunen De politie heeft een tweede verdachte aangehouden voor de gsm-roof op de Grotestraat in Drunen. In de nacht van zaterdag op zondag werd een 17-jarige man uit Drunen op de Grotestraat van zijn gsm beroofd. De politie stelde een onderzoek in en op woensdag werd een 20-jarige man uit Drunen hiervoor aangehouden. Donderdagmorgen heeft de politie een tweede verdachte, een 28-jarige man uit Vlijmen in zijn woning aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor. De 20-jarige verdachte zit ook nog vast.

Man aangehouden voor bedreiging ex-vriendin

Boxtel De politie heeft woensdagavond een 44-jarige man uit Boxtel aangehouden voor bedreiging van zijn 46-jarige Boxtelse ex-vriendin. Tevens vernielde de verdachte een ruit bij de woning van de vrouw, waar de politie hem heeft aangehouden. De verdachte is inverzekeringgesteld.

Jeugd trekt spoor van vernielingen Jekschotseweg Getuigenoproep

Sint Oedenrode De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben van het plegen van een reeks vernielingen op de Jekschotseweg, de weg van Sint Oedenrode naar Zijtaart. In twee opeenvolgende carnavalsnachten, van maandag op dinsdag en van dinsdag op woensdag heeft vermoedelijk een groep jeugd (die op weg naar huis was) een spoor van vernielingen achter zich gelaten. Bomen werden afgebroken, planten uit de aarde getrokken, buitenlampen werden vernield en er sneuvelde een ruit. Ook werd een paard uit de wei gelaten. Deze Haflinger merrie van 10 jaar is vermoedelijk opgejaagd, dan wel meegenomen. Het paard is nog niet terug bij de 79-jarige eigenaar. De politie heeft een (buurt)onderzoek gestart.

De politie verzoekt getuigen contact op te nemen en te bellen naar 0900-8844. Mensen die weten waar het paard is, worden ook verzocht te bellen naar dit nummer .

Hennepkwekerij in gierkelder ontmanteld

Nuland Op de Loonsestraat trof de politie donderdagmorgen een in werking zijnde hennepkwekerij aan met 551 hennepplanten. De 36-jarige eigenaar van het terrein en een 37-jarige man uit Vlaardingen werden hiervoor aangehouden.

Naar aanleiding van klachten van stankoverlast verrichtte de politie een warmtemeting met positief resultaat en kwam zo de kwekerij op het spoor. Bij de inval bleek dat de kwekerij in de gierkelder onder de stallen zat en verdeeld was over twee ruimtes van 80 m2 en 50 m2. De 551 hennepplanten en kweekapparatuur heeft de politie inbeslaggenomen. Ook bleek dat er met de elektriciteitsmeter geknoeid was. Essent deed aangifte van diefstal stroom.

De man uit Vlaardingen heeft nog een gevangenisstraf openstaan van 15 dagen, die hij na verhoor mag gaan uitzitten. Tegen de 36-jarige verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Graffiti

Oss De politie heeft woensdagavond op de Terwaenen een 17-jarige Ossenaar aangehouden voor vernieling van een auto. Een getuige zag op de Varkensmarkt dat de jongen met een markeerstift een auto bekladde. De gewaarschuwde politie heeft de Ossenaar vervolgens aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.