Gemeente Zaanstad

21-02-2007

Jaarlijks kent de gemeente Zaanstad prijzen toe aan personen die bijzondere prestaties op cultureel gebied hebben verricht. Zij worden in hun werk door de Zaanstreek geïnspireerd of hebben met hun werk het Zaanse culturele leven verrijkt. Voor de Cultuur Prijzen is een indeling gemaakt in de categorieën Literatuur, Beeldende Kunst, Podiumkunst, Muziek- en zangkunst en Erfgoed. In 2007 ligt de nadruk op Literatuur.

De jury bestaat uit twee inwoners van Zaanstad, drie deskundigen en de wethouder van cultuur als onafhankelijk voorzitter zonder stemrecht. De gemeente Zaanstad vindt het waardevol als ook jongeren hun stem laten horen over cultuur.

Inwoners van Zaanstad met aantoonbare affiniteit met cultuur kunnen zich voor de jury Zaanse Cultuurprijzen aanmelden. Geïnteresseerden kunnen hun e-mail of brief met naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en toelichting op hun affiniteit vóór 16 maart richten aan: e.son@zaanstad.nl of Gemeente Zaanstad, Dienst Stad, Afdeling Cultuur, Monumenten en Toerisme, ter attentie van Ella van Son, Postbus 2000, 1500 GA, Zaandam. Ook voor vragen kunnen geïnteresseerden bij Ella van Son terecht, telelefoonnummer: 0900 - 235 235 2.