Persberichten 22/02

regio, 22-02-2007

Katwijk Bedrijfsongeval

Een 37 jarige man uit Alkmaar heeft donderdagmorgen 22 februari rond 08.15 uur bij werkzaamheden aan het dak van een sporthal aan de Zwanenburgstraat een val van ongeveer 5 meter gemaakt. Met nog een collega van een dakdekbedrijf uit Amsterdam waren ze bezig op het 1e dak. Via een ladder klom hij naar het 2e dak. Plotseling gleed de ladder weg en viel de man. De brandweer heeft de man van het dak gehaald waarna hij met een hoofdwond voor onderzoek werd overgebracht naar het LUMC. De politie heeft de arbeidsinspectie van het ongeval op de hoogte gesteld.

Voorschoten Verdachte enveloppe

Woensdagavond 21 februari rond 23.30 uur kwamen politie, brandweer en de ghor (geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen) in actie bij een woning aan de Prinses Irenelaan. De bewoner vertrouwde een niet geadresseerde brief niet en belde de politie. De brief was meegenomen uit zijn nieuwe woning in Leidschendam en thuis ontdekte men dat er een poederachtige substantie uit kwam. Na de melding ontrolde zich een veiligheidsprocedure waarbij alle hulpdiensten paraat zijn. Onderzoek door de brandweer leerde dat in de brief een de resten van een waxinelichtje en een neproos zaten. Om 01.00 uur kon het sein veilig worden gegeven en vertrokken de hulpdiensten. Wie de brief met welke bedoeling in de brievenbus van de woning in Leidschendam had gedaan is niet bekend.

Voorschoten Politie waarschuwt voor auto-inbraken

Houd voorruit schoon van bevestiging navigatiesysteem

Het aantal bij de politie bekende auto-inbraken laat in de laatste week van januari en de eerste week van februari een stijgende lijn zien. Zo vonder er 18 plaats tegenover 10 in voorafgaande maanden. De politie constateert dat in de meeste van deze gevallen een autoruit werd ingeslagen maar dat er niets uit de auto werd gestolen. De politie vermoedt dan ook dat de dieven uit zijn op een bij steeds meer automobilisten gewild navigatiesysteem. De bestuurder mag het apparaat dan wel uit de auto halen, maar de bevestiging of de afdruk van de zuignap op de voorruit lijkt genoeg aantrekkingskracht te hebben op de inbreker. De politie adviseert dan ook om altijd de bevestiging te verwijderen en de autoruit goed schoon te houden.

Hulp van iedereen

De auto-inbraken vonden vooral in de middagen plaats in geheel Voorschoten met een lichte voorkeur voor de wijk Noord Hofland en het gebied bij het NS-Station. De politie houdt naar aanleiding van de inbraken extra toezicht en doen preventieacties zoals het uitdelen van zogeheten spiegelhangers waarop tips ter voorkoming van auto-inbraken staan.

Maar de politie kan het niet alleen en vraagt iedereen bij een verdachte situatie dit direct bij haar te melden. De politie kan dan snel reageren. Een verdachte situatie is niet alleen als gezien wordt dat er bijvoorbeeld een ruitje wordt ingeslagen, maar ook als iemand op een parkeerplaats uitgebreid in autos kijkt.

Ook is het altijd belangrijk om aangifte doen van een auto-inbraak. Dat kan op het politiebureau, via Internet (www.politie.nl) of telefonisch via 0900-8844.

Preventie

Opvallend is dat er vaak werd ingebroken met als kennelijk doel een navigatiesysteem. De politie roept burgers op inbrekers niet in de verleiding te laten komen en geen kans te geven. Laat geen waardevolle spullen in de auto achter, ook geen andere zaken als kleding en boodschappentassen. Zet het dashboardkastje en het oprolbare bagagedek van de kofferbak open zodat ook te zien is dat er niets te halen valt. Doe de auto altijd op slot, ook als u maar even weg bent.