Politie Zeeland


---

O-536-2007 Aanhoudingen voor diefstal stenen, Kruiningen
De politie heeft afgelopen nacht vier personen aangehouden voor diefstal.
Woensdagavond rond 23.00 uur was er een melding binnengekomen dat er vanaf een bouwplaats aan de Langeviele in Kruiningen bakstenen werden weggenomen.
De bakstenen werden door twee mannen in een auto geladen waarna ze wegreden.
Omdat het kenteken was genoteerd konden vannacht vier personen worden aangehouden. Twee vrouwen en twee mannen in de leeftijd van 22- t/m 28 jaar afkomstig uit de gemeenten Borsele en Reimerswaal. In de achtertuin van de woning van een van hen werden door agenten circa 100 bakstenen aangetroffen.Na verhoor zijn de vier weer in vrijheid gesteld. Twee van bleken de bakstenen te hebben weggenomen, zij kregen een proces-verbaal mee.

O-537-2007 Grote televisie weg na inbraak
In een pand aan de Blikhoek in 's-Heerenhoek is vannacht, tussen 23.00 en 10.30 uur, ingebroken.
De dader(s) is/zijn het gebouw binnengekomen door een slot te forceren. Het alarm werd vernield en zo kon(den) de dader(s) zijn/hun slag slaan. Uit het gebouw is een grote televisie weggenomen evenals een onbekende hoeveelheid sterke drank. Ook werd een onbekend geldbedrag meegenomen. Het hele pand werd doorzocht en er werden diverse vernielingen aangericht. De Zeeuwse politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.

W-538-2007 Slagboom van Schroebrug beschadigd
Omstreeks 09.59 uur vanmorgen reed een 54-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Brabantse Son over de Schroebrug in Middelburg.
Hij reed door het groene verkeerslicht en zette zijn combinatie aan de rechterkant van de weg, zodat hij de Blauwedijk op kon rijden. Op dit moment werd door de brugwachter de procedure gestart om de slagbomen in werking te stellen. Toen bleek dat de vrachtwagenchauffeur weer verder kon rijden is door de brugwachter de noodstop ingedrukt, maar de slagboom kwam toch naar beneden. Bij het neerkomen beschadigde de lading van de vrachtwagen. Die bestond uit twee trekkers. De slagboom beschadigde de tweede trekker. Ook werd de slagboom van de brug vernield.

W-539-2007 Medicijnen verloren
Tussen Vlissingen en Zierikzee is een mevrouw een doosje medicijnen verloren.
De pillen zijn gevaarlijk bij inname door "onbevoegden". De tabletten betreffen een soort pijnstillers die de bijverschijnselen van een bestraling verzachten.
Vinders kunnen de medicijnen afgeven op het politiebureau.
Op het Stationsplein in Vlissingen is een 21-jarige man uit Groningen het slachtoffer geworden van een zakkenroller.
De portemonnee van de man werd, rond 12.45 uur vanmiddag, uit zijn zak weggenomen. In de portemonnee zaten, behalve een ID-kaart en geld, ook nog medicijnen. Bij inname zijn de medicijnen gevaarlijk voor hen die ze niet nodig hebben. Het betreffen 7 tabletten Diclofinac (een soort morfine) en 2 tabletten Oxazepam (spierverslappers). Ook bij deze melding worden eventuele vinders verzocht de medicijnen in te leveren op het politiebureau.

---- --