Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (22/02)

OOSTERHOUT NB, 22 februari 2007

Jongen aangehouden op verdenking van vernieling

WAALWIJK: Politiemensen hielden woensdagavond rond 21.30 uur een 16-jarige jongen uit Waalwijk aan. Een groep jongeren had kort daarvoor de aandacht van een surveillerende politie-eenheid getrokken. De jongeren stonden bij een leegstaand pand van een school aan de Floris-V-laan. Een aantal van hen ging er bij het zien van de politie vandoor.
Onderzoek wees uit dat een raam van het pand open stond en dat er mogelijk iemand binnen was. Politiemensen troffen niemand meer binnen aan, maar er bleken wel vernielingen te zijn aangericht. Eén van de jongeren die eerder was weggelopen, werd even later alsnog staande gehouden. Hij kon zich niet legitimeren, waarop hij werd aangehouden. Hij ontkent overigens iets te maken te hebben met de vernielingen. Uiteraard wordt dit door de politie nader onderzocht.

Gevaarlijke weggebruiker aangehouden

WAALWIJK: Surveillerende politiemensen wilden woensdag 21 februari rond 14.30 uur een automobilist controleren. De automobilist was hen opgevallen doordat hij langdurig links bleef rijden op de Midden-Brabantweg (van Tilburg richting Waalwijk) en mistlicht voerde terwijl daar geen noodzaak voor was.
De man ging er echter met hoge snelheid vandoor. Daarbij reed hij onder andere door het rode verkeerslicht. Vanwege de snelheid en het gevaar dat dit met zich meebracht voor zowel andere weggebruikers als de politiemensen zelf, moesten de agenten de achtervolging staken. Korte tijd later zagen de politiemensen de verdachte echter weer rijden op een industrieterrein in aanbouw in Waalwijk. Daar zette de achtervolging zich voort, waarbij de verdachte probeerde de politieauto van de weg te drukken c.q te snijden.
Door de rijstijl van de verdachte, reed hij uiteindelijk de banden van zijn auto lek. De man bracht zijn auto uiteindelijk tot stilstand op een bedrijfsterrein aan de Vijzelweg en kon daar worden aangehouden. De man verklaarde op de vlucht te zijn geslagen, omdat zijn auto niet verzekerd was, hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en nog diverse openstaande boetes had. Bovendien wilde hij niet te laat op zijn werk komen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor de diverse overtredingen die hij pleegde.

Aanhouding na geluidsoverlast

WERKENDAM: Een 25-jarige bewoner van de Richter is woensdagavond 21 februari rond 20.45 uur aangehouden na het veroorzaken van geluidsoverlast. Er waren bij de politie al eerder meldingen binnengekomen over de man. Ook die hielden verband met geluidsoverlast. Politiemensen die ter plaatse een onderzoek instelden, constateerden dat de muziek in de woning van de man erg hard stond en belden en klopten bij hem aan. Pas na herhaald aandringen opende de man de deur. Hierop kreeg hij te horen dat er tegen hem proces-verbaal zou worden opgemaakt en dat de volgende keer de geluidsapparatuur in beslag zou worden genomen. De man weigerde mee te werken en wilde zijn personalia niet opgeven. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

RIJEN: Een 37-jarige man uit Rijen is zijn rijbewijs kwijtgeraakt, nadat hij in de nacht van woensdag 21 februari op donderdag 22 februari op de Rijksweg betrapt werd op rijden onder invloed. Een surveillerende politieman zag dat de automobilist door het rode verkeerslicht reed, wat reden was voor een controle. Daarbij bleek dat de man met teveel drank op achter het stuur van de auto was gaan zitten. Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat zijn ademgehalte 710 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien is zijn rijbewijs ingevorderd.

Drie minderjarigen verhoord over diefstal fiets

RAAMSDONKSVEER: Drie minderjarige jongens uit Raamsdonksveer (13, 14 en 14 jaar oud) zijn door de politie verhoord over hun betrokkenheid bij de diefstal van een fiets. De eigenaresse van de fiets meldde bij de politie dat haar fiets op 18 februari was gestolen in de Hoofdstraat in Raamsdonksveer. Later die dag zag ze twee jongens op haar fiets rijden en s-avonds vond ze uiteindelijk haar fiets totaal vernield terug op de Keizersdijk. De vrouw wist de identiteit van een van de daders te achterhalen. Aan de hand daarvan ging de politie aan de slag. Na kortstondig onderzoek ontbood de politie het trio op 21 februari in het politiebureau.
Na verhoor bleken zij verantwoordelijk voor de diefstal en de vernieling van de fiets. Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsen verwijderd van NS-station

RIJEN: De Rijense politie, gemeente en de Spoorwegpolitie hebben donderdag 22 februari in een gezamenlijke actie een opruimactie gehouden in en rond de fietsenstalling van het NS-station in Rijen. In oktober vorig jaar zijn een aantal fietsen gelabeld. In de tekst van het label werd de eigenaar verzocht om zijn fiets (of wat er van over was) te verwijderen. Er stonden nu nog in totaal 72 gelabelde fietsen. Op grond van artikel 5.1.4. van de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Rijen zijn deze rijwielen weggehaald. Het merendeel van de fietsen waren wrakken. Slechts 15 fietsen werden niet als wrak aangemerkt. Deze fietsen worden voor de duur van 13 weken bij de gemeente gestald, in afwachting van de rechtmatige eigenaar. Er zijn vanochtend opnieuw 17 fietsen gelabeld die over een paar maanden geruimd zullen worden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer