Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Ermelo - Laptop weg na bedrijfsinbraak                    |
Een bedrijf aan de Herderlaan is op woensdag (21/02) het doelwit van dieven geweest. Hierbij is een laptop verdwenen. Men heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De inbraak heeft tussen 18.00 uur en 23.05 uur plaatsgevonden. Men kon het pand binnenkomen door een raam te forceren. Eenmaal binnen heeft men meerdere ruimtes doorzocht en daarbij in ieder geval een laptop weten weg te nemen. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen of mensen die op bovengenoemde locaties iets bijzonders hebben gezien om via 0900-8844 contact op te nemen.

|     |Harderwijk - Automobilist neemt de trap                   |
De politie heeft op woensdag (21/02) het rijbewijs van een 77-jarige automobilist uit Harderwijk ingevorderd, omdat hij op de Achterste Wei met zijn auto een voetgangerstrap is afgereden. Justitie neemt een beslissing over de teruggave van het document.

De politie kreeg de melding van het incident omstreeks 13.35 uur binnen. De desbetreffende auto werd op de parkeerplaats bij een supermarkt aangetroffen; de bestuurder werd in de supermarkt aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, alwaar hij een blaastest en een verklaring heeft afgelegd. De blaastest wees geen gebruik van alcohol uit. Onduidelijk is nog waarom de man via deze alternatieve route het parkeerterrein is opgereden.

|     |Harderwijk - Te snel met drank op                         |
Een 20-jarige automobilist uit Ermelo en een 19-jarige automobilist uit Harderwijk bleken op woensdag (21/02) c.q. donderdag (22/02) op verschillende locaties met alcohol op achter het stuur te zitten. De Ermeloër kon zijn rijbewijs inleveren en had bovendien te snel gereden.

De jongeman uit Ermelo (een beginnend bestuurder) werd woensdag rond 20.45 uur tijdens een snelheidscontrole door agenten staande gehouden, omdat hij 72 km/u reed waar hij 50 km/u mocht rijden; hij kreeg hiervoor een bekeuring. Tijdens het bekeuren rees bij de agenten het vermoeden dat de jongeman alcohol had gedronken; dit werd door een blaastest bevestigd, waarop hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 1.0 promille. Dat is teveel voor beginnende bestuurders, die onder de 0,2 moeten blijven. De jongeman moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

De Harderwijker, eveneens een beginnend bestuurder, bleek op donderdag omstreeks 01.25 uur tijdens een controle op de Rabbistraat ook onder invloed van alcohol, waarop hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ademanalyse daar wees 0.5 promille uit. De jongeman heeft een boete en een rijverbod gekregen.

|     |Hattem - Met drank op doorrijden na botsing               |
Een 47-jarige automobilist uit Hattem bleek op woensdag (21/02) met alcohol op betrokken te zijn geweest bij een botsing op de kruising Schellerwade/IJsselstraat en vervolgens te zijn doorgereden. Een 38-jarige automobilist uit Hattem, wiens auto hierdoor lichte schade opliep, wist hem aan te houden en waarschuwde de politie.

De politie kreeg omstreeks 21.25 uur een melding dat een getuige bovengenoemde verdachte had aangehouden, omdat hij een aanrijding tussen beiden veroorzaakt zou hebben en daarna was doorgereden. De verplichte blaastest na een aanrijding (botsen is blazen) wees het gebruik van alcohol bij de verdachte uit, waarop hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 1.2 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt tevens de mogelijke betrokkenheid bij een aanrijding met een geparkeerde auto die eerder op de dag op de Gaedsberghweg heeft plaatsgevonden.

Einde berichten

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --