Partij van de Arbeid

Den Haag, 22 februari 2007

Staatssecretaris Aboutaleb wil 100.000 banen voor langdurig werklozen

Ahmed Aboutaleb zal in de provincie Groningen zijn eerste publieke optreden als staatssecretaris voor Sociale Zaken hebben. Tijdens de PvdA Roodshow in Veendam zal de kersverse staatssecretaris de ambities van het kabinet toelichten. Aboutaleb wordt onder meer verantwoordelijk voor het kabinetsplan om 100.000 langdurig werklozen weer aan het werk krijgen.

In de provincie Groningen is de werkloosheid heel erg hoog en wordt door provincie hard gewerkt om te zorgen dat de werkloosheid afneemt. Aboutaleb en Ineke Mulder, gedeputeerde, zullen in een gesprek ingaan op de samenwerking die nodig is. In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 7 maart, doet de PvdA Roodshow diverse provincies aan. Zaterdag 24 februari is Groningen aan de beurt.

Tijdens een politiek café in Veendam zullen tal van PvdA-politici hun opwachting maken. De middag begint met het voorstellen van de provinciale lijsttrekker Marc Calon en Eerste Kamerfractievoorzitter Han Noten. Zij zullen vertellen over het belang van een sterke PvdA zowel in de Provinciale Staten als in de Eerste Kamer.

Gedeputeerde Ineke Mulder discussieert daarna met staatssecretaris Aboutaleb over de onderkant van de arbeidsmarkt in Groningen. Lager opgeleiden en herintreders moeten een eerlijke kans krijgen op de arbeidsmarkt. Aboutaleb wil fors investeren om mensen weer aan het werk te krijgen. In het regeerakkoord is 650 miljoen voor zien voor zogeheten brugbanen.

Dichter des vaderlands Driek van Wissen zal voor de aanwezigen een bloemlezing houden van zijn politieke gedichten en partijvoorzitter Michiel van Hulten zal de middag op gepaste wijze afsluiten.


---

Roodshow in de provincie Groningen, zaterdag 24 februari. Locatie: Foyer Van Beresteyn, Museumplein 5, Veendam. Vanaf 16.00 tot 18.00 uur.



Partij van de Arbeid