Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland

Ahorn-dochter wint Grand Prix in Ocala, Florida 22-02-2007

De Canadese Beth Underhill won met Magdaline afgelopen zondag in Florida

Als eerste starters waren Beth Underhill en de door O. Anema uit Weidum gefokte Magdaline (Ahorn pref uit Odelfri keur pref van Ghill Manor) foutloos en zo verzekerd van de barrage. Slechts drie van de 36 gestarte combinaties deden dit hun na. Wederom waren Underhill en Magadaline foutloos en hun tijd van 42.90 bleek de snelste. Alleen de Canadese Hugh Graham met Polyfax was ook foutloos in de barrage, maar hij was net iets langzamer.

Ik wilde de barrage vooral efficiënt rijden, aldus Underhill die hier mee 15.000 Amerikaanse dollars mee naar huis nam. "Dit was de eerste keer dat we in deze nieuwe wedstrijdring in Ocala reden en Magdaline kan nog wel eens kijkerig zijn, maar ze was gelukkig heel constant en ging vol vertrouwen rond.

In hun eerste drie weken van het HITS Ocala concours waren Underhill en Magdaline zeer succesvol. In de openingsweek wonnen ze op vrijdag de kleine Grand Prix en 15.000 dollar, een week later waren ze tweede in de Grand Prix. Maggie voelt fantastisch aan, zei Underhill over de 13-jarige vosmerrie die in eigendom is van Darryl B. Williams en Associates Inc. Magdaline heeft plezier aan het springen en doet echt goed haar best. Ze heeft veel meer vertrouwen gekregen en als ze maar in zichzelf gelooft, dan wint ze alles.

Bron: StartingGate, foto Foncine Wood)