Gemeente Winterswijk


Raad vergadert over toekenning burgercheques

16-02-2007

Winterswijk - Op donderdag 22 februari vergadert de gemeenteraad onder andere over een voorstel van de werkgroep burgercheques voor het toekennen van een drietal burgercheques en het afwijzen van een aanvraag. Ook vergadert de raad over een motie van de fracties van Progressief Winterswijk, Partij van de Arbeid en Winterswijks Belang over uitgeprocedeerde asielzoekers. De vergadering begint om 19.30 uur. De vergadering is openbaar en vindt plaats in de raadzaal aan het Mevr. Kuipers Rietbergplein 1.

Burgercheques
In de tweede helft van 2006 zijn vier aanvragen ontvangen om in aanmerking te komen voor een burgercheque. Hiervoor was een bedrag van ¤ 10.919,-- beschikbaar (inclusief ¤ 3.419,-- van de eerste helft 2006). De volgende aanvragen zijn ingediend:


- Mevrouw C. Geerdink en mevrouw W. Warren: bijdrage van ¤ 4.500,-- voor het opknappen en herinrichten van het speelterrein in de Piersonstraat;
- Mevrouw M. Willemsen: bijdrage van ¤ 4.500,-- voor het inrichten van een speelterrein aan de Oostervoort;
- Hospicegroep de Lelie: bijdrage van ¤ 4.500,-- voor het volgen van praktijkgerichte cursussen voor vrijwilligers;
- Mevrouw W. Boswerger en de heer Th. Meijerink: bijdrage van ¤ 2.500,-- voor voorlichting en eenvoudig onderzoek inzake electrosmog.

De werkgroep burgercheques stelt voor om de aanvragen voor wat betreft de speelterreinen goed te keuren en beide initiatieven een burgercheque toe te kennen van ¤ 3.640,--. Wel onder de voorwaarde dat pas tot uitkering van het bedrag wordt overgegaan als de financiering helemaal rond is. Wat de aanvraag van Hospicegroep De Lelie betreft is de werkgroep van mening dat de burgercheque niet bedoeld is voor structurele verplichtingen. Hospice de Lelie heeft aangegeven de burgercheque te willen gebruiken voor de eenmalige aanschaf van literatuur, cursusmateriaal en de herinrichting van de bibliotheek. De werkgroep stelt voor ook hen een bedrag van ¤ 3.640,-- toe te kennen. Voorgesteld wordt om de aanvraag van mevrouw Boswerger en de heer Meijerink af te wijzen. De werkgroep vindt het onderwerp omstreden en vindt de werkgroep voorlichting over dit onderwerp een taak van de wetenschap en de rijksoverheid. De raad wordt gevraagd in te stemmen met het voorstel van de werkgroep.

Motie uitgeprocedeerde asielzoekers
In de raadsvergadering wordt ook een voorstel van Progressief Winterswijk, PvdA en Winterswijks Belang behandeld over het aannemen van een motie, waarin wordt uitgesproken dat de raad geen uitzettingen van uitgeprocedeerde asielzoekers uit de reguliere opvangvoorziening in Winterswijk wenst zolang vooraf geen aansluitende aanpak is geregeld.

Meer informatie
U kunt de achterliggende informatie bij de agendapunten vinden in de bestuursinformatie op onze website: bestuur en politiek>raad>vergaderingen>22-02-2007. j