Gemeente Vlaardingen


Burgerpanel zoekt versterking
22 februari 2007

Heeft u interesse in de manier waarop de gemeente Vlaardingen de burgers informeert en wilt u meedenken over verbeteringen? Dan is deelname aan het burgerpanel wellicht iets voor u.

Burgemeester Bruinsma wil bijvoorbeeld graag van Vlaardingers horen wat zij vinden van zijn burgerjaarverslag. In het burgerjaarverslag staat hoe het is gesteld met de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening en het betrekken van burgers bij beleid en uitvoering. De burgemeester maakt dit verslag samen met de medewerkers van de gemeente. De leden van het burgerpanel lezen de tekst en geven aan waar het duidelijker kan. Ook vragen medewerkers van de gemeente het burgerpanel soms om advies bij het ontwikkelen van andere gemeentelijke communicatie-uitingen, zoals bij aanpassingen aan de website.

Wie vormen het burgerpanel?

Het burgerpanel is al enkele jaren actief, maar het is tijd voor versterking. Om een aardig beeld te krijgen van wensen en meningen willen we een burgerpanel samenstellen met mensen uit diverse Vlaardingse wijken, van verschillende leeftijden en met een variatie in afkomst en beroep. De huidige panelleden zijn mannen en vrouwen die in Holy, Babberspolder en het Centrum/Oostwijk wonen. We zijn nu vooral op zoek naar Vlaardingers die in de Westwijk, de VOP en de Rivierzone wonen. Ook willen we graag het panel uitbreiden met jongeren en Vlaardingers van allochtone afkomst.

Wilt u meedenken in een burgerpanel? Stuur uw reactie uiterlijk vóór 5 maart aanstaande naar de gemeente Vlaardingen, t.a.v. burgemeester Bruinsma, antwoordnummer 140, 3130 VB Vlaardingen. Een postzegel is niet nodig