Ingezonden persbericht


Datum: 22 februari '07

Provincie en gemeente tekenen convenant voor aanleg rondweg Weerselo

Op 22 februari tekenden gedeputeerde Klaasen namens de provincie Overijssel en wethouder Kleissen namens de gemeente Dinkelland het convenant voor de aanleg van de Rondweg Weerselo. Met deze ondertekening is de realisatie van de rondweg Weerselo weer een stap dichterbij.

Toelichting

In aanwezigheid van de Dorpsraad en de ondernemersvereniging zijn de handtekeningen gezet onder de overeenkomst door gedeputeerde Klaasen namens de provincie Overijssel en wethouder Kleissen namens de gemeente Dinkelland. Zowel de provincie als de gemeente zijn erg verheugd dat met de ondertekening van de overeenkomst de aanleg van de rondweg Weerselo weer een stuk dichterbij is gekomen. Gedeputeerde Klaasen: "De nieuwe rondweg zorgt straks voor een betere verkeersveiligheid en leefbaarheid in Weerselo". Wethouder Kleissen: " De rondweg draagt bij aan het ontwikkelen van Weerselo tot een van de drie verzorgingskernen van de gemeente Dinkelland".

In de overeenkomst hebben de gemeente en de provincie afspraken vastgelegd over de verantwoordelijkheden en organisatie van het werk, waarbij is vastgelegd dat beide partijen eendrachtig zullen samenwerken om vertraging in de procesgang zoveel mogelijk te voorkomen en zo spoedig mogelijk te kunnen starten met de uitvoering van het werk. Ook zijn in de overeenkomst afspraken gemaakt over de verdeling van de kosten en het eigendom, beheer en het onderhoud van de wegen en tunnels die worden aangelegd. Na het gereed komen van de rondweg zal het gedeelte van het huidige tracé, dat ligt tussen de rotonde bij de Bornsestraat en de rotonde bij de Deurningerstraat, worden overgedragen aan de gemeente.

De grondverwerving voor het project wordt uitgevoerd door de provincie, waarbij de gemeente voortdurend op de hoogte wordt gehouden. De mogelijke planschadevergoedingen op grond van artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke ordening komen ten laste van de gemeente, met dien verstande dat de planschade die verband houdt met de grondverwerving ten behoeve van de rondweg ten laste blijft van de provincie.

Nu de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden zijn vastgelegd, kan begonnen worden met de verdere uitwerking van de plannen. Dat betreft ondermeer de structuurvisie en het bestemmingsplan, de grondverwerving en de landschappelijke inpassing en de technische uitwerking.

Als ook deze stap (pen) gezet zijn, kan afhankelijk van de snelheid van de planvorming naar verwachting in 2009 begonnen worden met de aanleg van de nieuwe rondweg.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de provincie Overijssel team Communicatie, Petra Timmer, telefoonnummer 038 4999223 (p.timmer@overijssel.nl) of met de gemeente Dinkelland team Communicatie, Joost Meijer, telefoonnummer 0541-854 100 of 06-16594593 (jwg.meijer@dinkelland.nl)


---- --