ANP Pers Support

function CreatePopup(url, width, height)
{
window.open(url, 'ANP_Pers_support', 'scrollbars=yes,status=no,resizable=no,width=' + width + ',height=' + height); }

Uitgebreid zoeken

FNV Bondgenoten tijd rijp overheidsingrijpen topsalarissen

22.02.2007 / 14:05 / Rubriek: Economie / Organisatie: Fnv bondgenoten

Fnv bondgenoten

FNV Bondgenoten: tijd rijp voor overheidsingrijpen in topsalarissen

Vandaag werd bekend dat de top van Numico een bonus van vele miljoenen in het vooruitzicht heeft. De bonus van bestuursvoorzitter Jan Bennink kan zelfs oplopen tot 14 miljoen euro. Eerder deze maand kwamen al de torenhoge bedragen naar buiten die bestuursvoorzitters van andere grote commerciële bedrijven ontvangen. FNV Bondgenoten vindt de tijd rijp dat de politiek het beloningsbeleid van bestuurders in de commerciële sector daadwerkelijk aanpakt.

Van der Kolk, voorzitter van FNV Bondgenoten: 'Wat het kabinet aangeeft in het regeerakkoord is echt veel te mager. Dit kabinet zal nu echt werk moeten maken van een rechtvaardiger inkomensverdeling. Jaren met fantastische dialogen met werkgevers hebben uiteindelijk nergens toe geleid. Ik zie nog maar een oplossing, Dit kabinet moet lef tonen en nu eindelijk eens een belastingmaatregel voor deze excessieve inkomens invoeren'.

Het Kabinet Balkenende IV spreekt in het regeerakkoord slechts van het aanpakken van de salarissen van bestuurders in de publieke en semi-publieke sectoren. Voor het beteugelen van de topinkomens van bestuurders van commerciële bedrijven spreekt het regeerakkoord enkel over het stringenter toepassen van de Code Tabaksblatt.