Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 22 februari

BERGEN OP ZOOM, 22 februari 2007

Drie aanhoudingen na huiselijk geweld

HOEVEN: De politie heeft woensdagavond rond 23.45 uur een 54-jarige inwoner van Hoeven aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn minderjarige zoon die hij sloeg en bij zijn keel pakte. Vader en zoon hadden ruzie gekregen over het feit dat zoonlief nog tv wilde kijken. Nadat de zoon geslagen werd, pakte hij een mes om zichzelf te verdedigen. De vader is ingesloten op het bureau.

NISPEN: Een 52-jarige inwoner van Nispen is donderdagmiddag rond 12.30 uur aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn vrouw. De man is op het bureau ingesloten.

ZEVENBERGEN: Een 74-jarige inwoner van Zevenbergen is donderdagmorgen rond 12.00 uur aangehouden. Zijn dochter had de politie, nadat ze naar eigen zeggen door haar vader was mishandeld. De verdachte is in verzekering gesteld.

Jongen (16) moest onder bedreiging pinnen

BERGEN OP ZOOM: Een 16-jarige jongen uit Bergen op Zoom heeft donderdagmorgen rond 00.00 uur angstige momenten beleefd toen een onbekende man hem bedreigde en om geld vroeg. De jongen gaf dat hij dat niet had, maar moest toen onder bedreiging van een schaar pinnen bij een automaat aan de Stationsstraat. De jongen drukte echter drie keer de verkeerde code in en rende weg toen de man even niet oplette. Op zijn vlucht zag hij een politiewagen en vertelde de jongen agenten wat er was gebeurd. Die zijn de man nog achterna gelopen, maar raakte hem helaas op de Lijsterbeslaan kwijt. De politie onderzoekt de zaak.

Man aangehouden na verduistering

BERGEN OP ZOOM: Een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdagmorgen rond 00.15 uur aangehouden op de Kastanjelaan. Hij werd gezocht vanwege verduistering. Vorig najaar werkte hij bij een uitzendbureau in Breda en was uitgezonden naar een bedrijf in Helmond. Hij had daarbij de beschikking over een bus en een tankpas. Nadat de man zijn ontslag kreeg medio november, verzuimde hij de bus terug te brengen, ondanks herhaaldelijke verzoeken van zijn werkgever. Ook bleek met de tankpas diverse keren onrechtmatig getankt te zijn. De verdachte heeft de verduistering toegegeven. Hij is na verhoor op vrije voeten gesteld.

Rotterdamse (31) rijdt zonder rijbewijs in onverzekerde auto

MOERDIJK: De politie heeft donderdagmorgen kort voor 02.00 uur een 31-jarige Rotterdamse aangehouden wegens rijden met ontzegging. De vrouw reed over de A16 nabij Zevenbergschen Hoek toen ze door agenten staande werd gehouden. Zij vroegen haar om haar rijbewijs, maar de vrouw verklaarde dat het document was ingetrokken na enkele verkeersmisdrijven waaronder rijden onder invloed. Ook bleek de auto waarin de vrouw reed, niet verzekerd. Tegen de Rotterdamse is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Andre van den Hul