Groen!

Keywords: GROEN,Groen!,pers,archief,persmededelingen,persconferenties,opiniestukken,archief,actueel,standpunten,manifest,programma,regio,vlaanderen,gemeente,ministers,kabinetten,partijbestuur,politieke raad,jong groen,groene zelfstandigen,groen plus,kalender,lid worden,lees mee,voorzitter,vera dua,groen steunen

Vera zoekt 280.000 mensen die...

HOME » NIEUWS EN INFORMATIE » manifest

Manifest Word lid Kompas

Europese groenen

Groen!e zelfstandigen Groen! Plus

Manifest

Groen! manifest voor een groen-progressief project

De economie radicaal vernieuwen, om beter te leven

Inhoud Groen! Manifest

Op 15 november 2003 koos het congres van Agalev voor een nieuwe aanpak en een nieuwe naam. Groen! was geboren: een herstart van het groene politieke project voor de 21ste eeuw als een groen-progressieve partij.

Het congres keurde ook een manifest goed. Dat is sindsdien uitgewerkt en geeft basislijnen aan van het hernieuwde project. Deze basislijnen vindt u hier. Voor de verdere uitwerking en alle andere standpunten verwijzen we naar het programma voor de Vlaamse, Brusselse en Europese verkiezingen van 2004.

Waar staat Groen! voor?

* Groen! staat voor een rechtvaardige, gastvrije maatschappij die solidair is met de zwakkeren en oog heeft voor de toekomstige generaties. Groen! wil een kwaliteitsvol leven voor iedereen en streeft naar een leefbare wereld door duurzame productie en consumptie.

* Groen! is een progressieve partij die vandaag groene keuzes maakt voor de toekomst. Want de toekomst bepalen we nu en daarom roepen we iedereen op om samen met ons te bouwen aan morgen.
* Groen! doet een oproep aan iedereen die z'n verantwoordelijkheid wil opnemen om te werken aan een leefbare toekomst en - waar nodig
- dwars tegen de huidige ontwikkelingen in te gaan. Voor Groen! is kwaliteit van leven immers belangrijker dan meer consumptie.
* Groen! komt op voor een warme, verdraagzame en solidaire samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn, nu én later. Werk maken van een duurzame levensstijl, met respect voor de natuurlijke grenzen van onze planeet, is daarom essentieel.
* Groen! is er voor het veilig stellen van de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.
De basislijnen van wat dat betekent, vindt u in dit manifest. Niet als een afgeronde tekst, maar als een project in wording, open voor nieuwe ideeën, ontwikkelingen, voorstellen en mensen. En dus ook open voor uw inbreng en ideeën. Zodat we er samen werk van kunnen maken. Om beter te leven.

Vera Dua, voorzitter Groen!

© Groen!
HOME | SITEMAP | ZOEKEN | CONTACT

ontworpen & ontwikkeld door Uneek