ANP Pers Support

function CreatePopup(url, width, height)
{
window.open(url, 'ANP_Pers_support', 'scrollbars=yes,status=no,resizable=no,width=' + width + ',height=' + height); }

Uitgebreid zoeken

Univé laat leden aan het woord over diabeteszorg

22.02.2007 / 14:15 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Univé verzekeringen

Univé verzekeringen

PERSBERICHT

Alkmaar, 22 februari 2007

Univé laat leden aan het woord over diabeteszorg
Om diabeteszorg zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van de patiënt, voeren Univé Zorgverzekeringen en het Zorgkantoor Noord-Holland Noord samen een klantervaringsonderzoek Diabetes uit. Het onderzoek start volgende week en wordt gehouden onder de Univé leden in Noord-Holland Noord.

Diabetici aan het woord
Univé heeft het wetenschappelijk onderzoeksinstituut Nivel gevraagd om de vragenlijst te ontwikkelen en het onderzoek uit te voeren. De resultaten van het onderzoek worden volledig anoniem verwerkt en zijn niet te herleiden naar de huisarts of verzekerde. De respondenten wordt ondermeer gevraagd naar contacten met de huisarts, met de praktijkverpleegkundige en de geleverde zorg tijdens diabetescontroles. Met de uitkomsten van het onderzoek hoopt Univé Zorgverzekeringen een duidelijker beeld te krijgen van de mening van haar verzekerden over de zorg die zij ontvangen. De uitkomsten van het onderzoek worden besproken met de betrokken zorgaanbieders om gezamenlijk komen tot diabeteszorg die steeds beter is afgestemd op de wensen van de klant. Nederlandse Diabetes Federatie, de overkoepelende vereniging waarbinnen mensen met diabetes, behandelaars en wetenschappers samenwerken aan de verbetering van de diabeteszorg in Nederland, ondersteunt het initiatief.

Wens verzekerde uitgangspunt voor afspraken
Het onderzoek wordt gehouden volgens de richtlijnen van Het Centrum Klantervaring voor de Zorg. Een onafhankelijk instituut dat ervoor zorgt dat de te ontwikkelen vragenlijsten, de antwoorden en rapportage volgens een vooraf vastgesteld protocol plaatsvinden. Het onderzoek wordt gehouden omdat de verdere verbetering van diabeteszorg één van de speerpunten van Univé is. Univé Zorgverzekeringen overlegt regelmatig met zorgaanbieders, als ziekenhuizen en huisartsen, over de kwaliteit en de prijs van zorg. De ervaringen en wensen van de verzekerden zijn voor Univé de leidraad bij het maken van deze afspraken.


- EINDE PERSBERICHT -

Over Univé
Univé Verzekeringen is een coöperatieve verzekeraar. Zij werkt zonder winstoogmerk. Univé biedt brand-, zorg-, schade- en levensverzekeringen tegen concurrerende premies. Univé is onderdeel van Univé-VGZ-IZA-Trias (UVIT), samen behartigen zij de belangen van 4,2 miljoen zorgverzekerden en 550.000 schadeverzekeringen. Meer informatie over Univé vindt u op www.unive.nl.

Noot voor redactie,