ANP Pers Support

function CreatePopup(url, width, height)
{
window.open(url, 'ANP_Pers_support', 'scrollbars=yes,status=no,resizable=no,width=' + width + ',height=' + height); }

Uitgebreid zoeken

ICT-veiligheid blijft stijgen op overheidsagenda

22.02.2007 / 14:46 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Ictu

Ictu

Deelnemeraantal GOVCERT.NL blijft groeien

ICT-veiligheid blijft stijgen op overheidsagenda

Den Haag, 22 februari 2007 - In 2006 is het deelnemeraantal van 'de digitale brandweer' van de overheid, GOVCERT.NL, met 25 % gegroeid. In totaal 10 nieuwe overheidsdeelnemers sloten zich aan om van de 24-uurs dienstverlening van GOVCERT.NL gebruik te kunnen maken. In het laatste kwartaal van het afgelopen jaar meldden zich het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu), de provincie Flevoland, de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en de OPTA.

Circa 50 (overheids)organisaties zijn op dit moment deelnemer aan GOVCERT.NL, het Computer Emergency Response Team van de Nederlandse overheid. GOVCERT.NL ondersteunt overheidsorganisaties in ICT- en informatiebeveiliging met diensten als preventie, waarschuwing, advisering, kennisdeling en monitoring. Daarnaast helpt zij bij het voorkomen en afhandelen van ICT veiligheidsincidenten, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Alle overheidsorganisaties kunnen gebruik maken van de dienstverlening van GOVCERT.NL. Voor computergebruikers thuis en in het kleinbedrijf heeft GOVCERT.NL Waarschuwingsdienst.nl, die informatie geeft over actuele bedreigingen op het internet en daarnaast over het veilig maken en houden van de eigen computer. Waarschuwingsdienst.nl heeft momenteel circa 66.000 leden.

GOVCERT.NL was in 2006 betrokken bij het verhelpen van diverse incidenten, zoals phishingsites, wormen en virussen, botnets en kwetsbaarheden in de netwerken van organisaties binnen en buiten haar deelnemersgroep.

In het voorjaar van 2007 geeft GOVCERT.NL een trendrapportage uit over de bedreigingen die het internet momenteel laat zien: de belangrijkste risico's, veel voorkomende incidenten, kwetsbaarheden en andere opvallende actuele trends.