Axis introduceert een full frame rate video server-oplossing

Voordelen van een digitale oplossing binnen handbereik van gebruikers van analoge videosystemen

Rotterdam, 22 februari 2007 - Axis Communications, leverancier van netwerkcamera's en video servers, introduceert een video server-oplossing die beschikt over een rack met ingebouwde switch en ondersteuning biedt voor drie Axis blade video servers. Dit rack zet samen met de nieuwe Axis 243Q Blade Video Server de signalen van analoge videocamera's om in digitale signalen. Zo hebben analoge gebruikers de beschikking over full frame rate video op afstand via het IP-netwerk. De oplossing is toepasbaar in iedere onderneming waar vraag is naar migratie van een analoog videosysteem naar een digitale oplossing, waaronder casino's en vliegvelden.

De Axis 243Q Blade Video Server zet signalen van maximaal vier analoge camera's om in de-interlaced digitale video kwaliteitsbeelden. Dit levert 30/25 frames (NTSC/PAL) per seconde per kanaal bij 4CIF in MPEG-4 of Motion JPEG. Verder beschikt de Axis 243Q over video motion detection, een foto-oplader en een alarmfunctionaliteit. De seriepoort van de video server maakt controle op afstand van analoge pan/tilt/zoom-camera´s mogelijk. Een uitvoerige set van veiligheidsfunctionaliteiten - zoals toegangscontrole voor meerdere gebruikers, HTTPS encryptie, IEEE 802.1X en IP adresfiltering - verzekeren een veilig videobeheer en configuratie. De Axis 243Q ondersteunt ook Quality Of Service, IPv6 en IPv4 adressen.

Axis 291 1U Video Server
Het Axis 291 1U Video Server Rack is een kostenefficiënt, 19-inch rack dat geschikt is voor drie verwisselbare Axis blade video servers. Met een ingebouwde gigabit schakelaar en één enkele Ethernetpoort, kan het rack vier tot twaalf analoge camera's migreren tot IP-gebaseerde oplossingen. Ook is het mogelijk om blade video servers te installeren of te vervangen tijdens de werking van het apparaat, wat uitschakelen overbodig maakt.

"Een groeiende markt voor high-end video servers vraagt om full frame rate, ofwel 25/30 frames per seconde per kanaal in MPEG-4 of Motion JPEG video. De combinatie van de Axis 243Q Blade en de Axis 291 1U rack oplossingen komt tegemoet aan deze behoefte", zegt Magnus Ekerot, Country Manager Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. "Het is een kostenefficiënte en gebruiksvriendelijke oplossing die het voor gebruikers van analoge videosystemen mogelijk maakt te profiteren van de voordelen van een digitale oplossing."

Prijs en beschikbaarheid
De Axis 243Q Blade Video Server kost 899 euro (excl. BTW) en de Axis 291 1U Video Server Rack kost 349 euro (excl. BTW). Beide producten zijn beschikbaar via de gebruikelijke Axis distributiekanalen.

Axis 243Q

Axis 291 1U

De hoge resolutiefoto's zijn op te vragen via axis(at)whizpr.nl of door onderstaande link in uw browser te plakken: https://private.filesanywhere.com/WHIZPR/v.asp?v=%89pg%89%90%97%AD%BA%AD%99

Over Axis
Axis verhoogt de waarde van netwerkoplossingen. Het bedrijf is een innovatieve marktleider op het gebied van netwerkvideo en printservers. Bij de producten en oplossingen van Axis ligt de nadruk op toepassingen zoals bewaking, controle op afstand en documentbeheer. De producten zijn gebaseerd op de intern ontwikkelde chiptechnologie, die tevens aan andere bedrijven wordt verkocht. Axis is in 1984 opgericht en staat genoteerd aan de Nordic List, Mid Cap, Information Technology (XSSE:AXIS). Axis heeft wereldwijd 18 kantoren en werkt samen met distributeurs en systeemintegratiespecialisten in 70 landen. Meer dan 95% van de omzet wordt geboekt op de markten buiten Zweden. Meer over Axis Communications BV op http://www.axis.com