Gemeente Reimerswaal


Aanslag gemeentelijke belastingen/WOZ-beschikking 2007

Geplaatst op: 22-02-2007

Eind februari ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen 2007 inclusief de daarbij behorende WOZ-beschikking. Op het aanslagbiljet kunnen naast de WOZ-beschikking voorkomen de aanslagen voor onroerende zaakbelastingen, afvalstoffenheffing, rioolafvoerrecht en hondenbelasting.Sinds twee jaar wordt de WOZ-waarde, waarde van uw woning of niet-woning, vermeld op het aanslagbiljet samen met de aanslag gemeentelijke belastingen. De dagtekening van de aanslagen zal 28 februari 2007 zijn.

WOZ-beschikking
Als u op 1 januari 2007 eigenaar was van een onroerende zaak, en/of gebruiker van een bedrijfspand wordt u voor het gehele jaar aangeslagen. Verkoop of verhuizing in de loop van het belastingjaar heeft daar geen invloed op. Sinds twee jaar wordt de WOZ-waarde, waarde van uw onroerend goed, vermeld op het. Vanaf 2007 zal de WOZ-waarde jaarlijks opnieuw worden bepaald. Bij de waardebepaling voor 2007 is uitgegaan van het bedrag dat uw pand bij verkoop zou kunnen opbrengen op de waardepeildatum 1 januari 2005. De wet WOZ (Waardering Onroerende Zaken) schrijft voor dat bij de waardebepaling moet worden uitgegaan van de veronderstelling dat het pand leeg verkocht en onmiddellijk in gebruik kan worden genomen. Dit is bijvoorbeeld bij woningen de vrije verkoopwaarde van het pand. Er mag dus geen rekening worden gehouden met onder meer het waardedrukkend effect van verhuur of erfpacht.

De WOZ-waarde wordt gebruikt voor verschillende belastingen, zoals de onroerendezaak-belastingen, het eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting en de waterschapsheffing 'omslag gebouwd'.

WOZ-Loket
Vanaf 1 maart 2007 is het WOZ-Loket van de gemeente actief. Met deze digitale dienstverlening kunnen eigenaren van een woning of bedrijfspand in onze gemeente op ieder gewenst tijdstip zien welke gegevens er geregistreerd staan over hun onroerend goed. Daarnaast is het WOZ-Loket een bron van informatie voor alles wat met de wet WOZ te maken heeft.
Vanaf 1 maart a.s. raadpleegt u het loket via www.reimerswaal.nl » publieksbalie » WOZ-Loket.

Reimerswaal en R&B Wonen ondertekenen overeenkomst Yerseke-West>>