FNV


* faq

* contact

* disclaimer

* portal

* login

____________________ zoek


* Home .

* Laatste nieuws


* Laatste nieuws
+ Nieuwslinks
+ Perskamer
+ Archief 2005
+ Archief 2004

* E-zines
+ FNV Magazine
+ FNV nieuwsagenda
+ Mondiaal Magazine
+ FNV Europa
+ FNV Jong
+ Abonnementen
+ Veelgestelde vragen
+ Adverteren
+ Colofon

* English
+ What is FNV
+ FNV news

22-2-2007 FNV: 'Grootgraaiers nu aanpakken'

Topmanagers die zichzelf miljoenen toestoppen keihard aanpakken. Dat verwacht de FNV van het nieuwe kabinet.

"De bal ligt bij het nieuwe kabinet. Dat heeft heel flink maatregelen aangekondigd om de topsalarissen in de publieke sector te beteugelen. Ik zeg: laat ze nu ook de zelfverrijking in het bedrijfsleven aanpakken. De FNV is voorstander van hogere belastingen voor de grootgraaiers."

Aldus FNV-voorzitter Agnes Jongerius naar aanleidding van het nieuws dat de top van voedingsmiddelenconcern Numico een bonus van vele miljoenen in het vooruitzicht heeft. De bonus van bestuursvoorzitter Jan Bennink kan zelfs oplopen tot 14 miljoen euro.

Eerder deze maand kwamen al de torenhoge bedragen naar buiten die bestuursvoorzitters van andere grote commerciële bedrijven ontvangen. Jongerius vergeleek die ontwikkeling met de bek van een krokodil: de neerwaarts omlaaghangende kaak is de curve voor de middeninkomens. De bovenkaak die schuin omhaag staat zijn de topinkomens.

FNV Bondgenoten - de bond die de belangen van de werknemers bij Numico behartigt - vindt evenals de vakcentrale FNV de tijd rijp dat de politiek het beloningsbeleid van bestuurders in de commerciële sector daadwerkelijk aanpakt.

Henk van der Kolk, voorzitter van FNV Bondgenoten: `Wat het kabinet aangeeft in het regeerakkoord is echt veel te mager. Dit kabinet zal nu echt werk moeten maken van een rechtvaardiger inkomensverdeling. Jaren met fantastische dialogen met werkgevers hebben uiteindelijk nergens toe geleid. Ik zie nog maar een oplossing: dit kabinet moet lef tonen en nu eindelijk eens een belastingmaatregel voor deze excessieve inkomens invoeren'.

Made in China 2007
print e-mail deze pagina