Ingezonden persbericht


Persbericht 0705

Roofvogels in Biesboschcentrum Dordrecht

Dordrecht, 9 februari 2007

Vanaf 22 februari is in Biesboschcentrum Dordrecht de tentoonstelling 'Dagroofvogels' te bezichtigen. Ter gelegenheid hiervan is er een demonstratie met levende roofvogels bij het Biesboschcentrum.

Roofvogels zijn fascinerende vogels, die hun naam niet mee hebben. Ten onrechte worden roofvogels vaak gezien als een bedreiging voor andere dieren, terwijl het aantal prooidieren veel bepalender is voor het aantal roofvogels dan andersom. Door te jagen vervullen roofvogels juist een selectierol.

In de tentoonstelling Dagroofvogels, gemaakt door Studio de Vestwal in Leiden, komen algemene Nederlandse roofvogels zoals torenvalk en buizerd, maar ook bijzondere zoals de visarend aan bod. Al deze vogels worden ook regelmatig in de Biesbosch waargenomen. Geluiden, voedsel, landschap, maar ook roofvogels in stadswapens zijn onderwerpen die in de tentoonstelling te zien en te horen zijn.

Om de opening van de tentoonstelling luister bij te zetten geeft het Roofvogel Opvang en Informatie Centrum RICO uit Rotterdam een demonstratie van de vliegkunsten van verschillende roofvogels. De demonstratie vindt plaats om 12.00, 13.30 en 15.00 uur op het terrein achter Biesboschcentrum. Tussen 11.00 en 16.00 uur heeft het publiek, als er geen demonstratie is, gelegenheid om de roofvogels van dichtbij te bekijken en vragen te stellen aan het team van RICO. De toegang is gratis.

De tentoonstelling 'Dagroofvogels' is te bezichtigen van 22 februari tot en met 29 mei 2007 in Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53 in Dordrecht. Het centrum is gratis toegankelijk en open van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur, vanaf 1 mei dagelijks van 9 tot 17 uur.


---