Provincie Friesland


---

PERSUITNODIGING

Nummer: 013 SW
Datum: 19 februari 2007

Werkbezoek gedeputeerde Anita Andriesen
aan Achtkarspelen

Achtkarspelen profileert zich als een 'woongemeente' bij uitstek, met als motto 'van beheersen naar ontwikkelen'. Op ruimtelijk gebied gebeurt dit in nauw overleg met de omliggende gemeenten en met de provincie Fryslân. Om te bekijken wat de concrete resultaten zijn van alle inspanningen op volkshuisvestingsgebied, is een tijd geleden een afspraak gemaakt tussen gedeputeerde Anita Andriesen en wethouder Sjon Stellinga van de gemeente Achtkarspelen om een aantal concrete projecten in de gemeente te bezoeken.

Donderdagochtend 22 februari om 10.00 uur is het zover: dan brengt gedeputeerde Anita Andriesen een werkbezoek aan Achtkarspelen om verschillende plekken in de gemeente te bekijken. Start is in Surhuisterveen: ontwikkeling Surhuisterveen Zuid, de Vierhuisterweg en nieuwe plannen in het centrum. Via enkele kleinere dorpen, waar recent een aantal kavels zijn uitgegeven, wordt Harkema bezocht (sociale woningbouw). En tot slot naar het noorden van de gemeente, Buitenpost, waar aan de zuidzijde momenteel intensief wordt gebouwd.

Aansluitend is er een persgesprek in de Kruidhof in Buitenpost waar de gedeputeerde haar visie op de toekomst van de verdere ruimtelijke ontwikkeling van (dit gedeelte van) Fryslân zal geven. U bent van harte welkom bij dit persgesprek en de overige programma-onderdelen.

Programma (locaties en tijdstippen):

Surhuisterveen
Surhuisterveen-zuid 10:00 Sociale woningbouw zoals het hoort Torenplein 10:30 "En waarom doet de gemeente niets?" Vierhuisterweg` 11:00 Koopwoningen in het duurdere segment

Harkema
Singel 11:15 Uitleg over plannen Singel

Kootstertille
11:45 Blik op verkochte kavels

Buitenpost
Zuidzijde 12:00 Woningbezoek Berberkrud
Bezichtiging plan

Kruidhof 12:30 - ca 13.00 Persgesprek


---- --