Provincie Friesland



PERSUITNODIGING

Nummer: 015 SdR
Datum: 20 februari 2007

Stembureau de Jong
Eerste debat met jonge kandidaten Statenverkiezingen

Na enkele maanden van voorbereiding is aanstaande donderdag het eerst echte jongerendebat tussen de verschillende jonge kandidaten voor de Statenverkiezingen. De organisatie van dit debat ligt in handen van scholieren van het Friesland College. Naast het debat is er het eerste optreden van Remon de Jong met zijn speciale verkiezingsrap "Stembureau de Jong".

Programma
Het debat vindt plaats in het Grand Café van het Friesland College in Leeuwarden. Vanaf 11.30 uur zijn de deuren geopend. Het debat start rond 11.45 uur met rapper MC Remon. Tijdens het debat moeten de jonge kandidaten duidelijk aangeven waarvoor ze staan. Een professionele jury zal na afloop bekend maken welke jongere het beste uit het debat kwam. De jury let daarbij op specifieke kennis over jongeren, taalgebruik en de X-factor!

Tijdens het debat wordt gesproken over de volgende onderwerpen: openbaar vervoer, Fryske taal, milieu, referendum en de zondagsrust. Het debat staat onder leiding van Marijke Roskam.

Aanmeldingen
Aan het debat doen in ieder geval de volgende jonge kandidaten mee: Esther Keizer (CDA, 29 jaar), Sabine Rietveld (PvdA, 27 jaar), Erika Schaafsma (GroenLinks, 28 jaar), Sybren Posthumus (FNP, 37 jaar), Mathijs de Vries (CU, 26 jaar), Anneke Apperloo (SP, 37 jaar).

Stembureau de Jong:
Stembureau de Jong is een samenwerkingsverband tussen de provincie Fryslân en Friese scholen. Aan dit project doen 70 jongeren (leeftijd 17-24 jaar) mee die de provincie adviseren bij de te ontwikkelen campagne. Doel van het project is om jongeren bij de a.s. Statenverkiezingen te betrekken.

U bent van harte welkom om dit eerste jongerendebat bij te wonen

Datum: Donderdag 22 februari 2007
Tijdstip: Vanaf 11.45 uur tot 13.15 uur
Locatie: Friesland College Leeuwarden, Julianalaan 97 (Grand Café)


---- --