Politie Twente

Onderwerpen in Onder de Loep van donderdag 22 februari 2007. (1e uitzending 18.39 uur (daarna herhalingen om de twee uur tot vrijdagmorgen 09.39 uur).

> Goor
Op zaterdag 17 februari 2007 kwamen kort voor het sluitingstijdstip van 17.00 uur twee jongemannen de slijterij aan de Grotestraat te Goor binnen. Zij kochten een fles whisky. Toen de eigenaar de kassa opende om af te rekenen werd hij door een van de twee mannen bedreigd met een mes. De eigenaar probeerde te vluchten maar viel en werd weer met het mes bedreigd. De tweede man greep op dat moment de inhoud van de kassa, waarna beiden de winkel uitrenden. De man raakte gewond, schouder uit de kom en snijwonden. In de uitzending wordt een reconstructie getoond van dit voorval en wordt de hulp van de kijkers gevraagd.

> Enschede
Op vrijdag 9 februari 2007 te omstreeks 04.15 uur loopt een vrouw vanaf de binnenstad van Enschede naar haar woning aan de Cromhoffsbleekweg. Onderweg bemerkt zij dat ze gevolgd wordt door een man, die haar achterna gaat met een fiets aan de hand. Als zij de centrale ingang van haar woning is binnengegaan, bemerkt zij dat het de man ook gelukt is binnen te komen en in het trappenportaal wordt zij vastgegrepen door de man. Zij verzet zich hevig en zet het op een schreeuwen. De man vlucht daarna. Er zijn beelden beschikbaar waarop de man te zien is bij het binnengaan van het appartement. Ook van deze zaak is een reconstructie gemaakt en de politie vraagt de hulp van de kijkers om ook deze zaak te kunnen oplossen.

> Enschede
Bij een huiszoeking in Enschede werden door de politie een groot aantal sieraden aangetroffen. De politie hoopt dat de rechtmatige eigenaars zich melden.

> Deventer
Zakkenrollerij in Deventer. Er zijn opnames gemaakt waarop te zien is dat een man de portemonnee steelt van een vrouw die op dat moment bij de kassa haar boodschappen afrekent.

> Hardenberg
De politie IJsselland heeft het onderzoek naar de verkrachting van een 7 jarig meisje, gepleegd vorig jaar in Rheeze bij Hardenberg opnieuw grootscheeps aangepakt. Er is een compositietekening van de verdachte en aan de kijkers wordt hun medewerking gevraagd.

Tips kunnen in deze uitzending gegeven worden via het gratis nummer: 0800-4555555.
Eventueel anoniem via Bel M 0800-7000.

-----------------------

( Twente-IJsselland

"Onder de loep"

Politieproducer:: 06. 51378079 (Ed Reinshagen) Secretariaat OM: 038-4962134 (Tineke Zwart)


---- --