FNV Bouw

datum: 22-02-2007 / bericht: 1 van 28

FNV Bouw trakteert bij slot vorstverlet

Hoewel een echte vorstperiode uitbleef, informeerde FNV Bouw zijn leden de afgelopen winter over de nieuwe regels rond 'vorstverlet'. Dat project sluit de bond op donderdag 22 februari af met traktaties op bouwplaatsen die zich inspanden voor prettige werkomstandigheden. Regio Noord organiseert 'worstverlet' in Eelderwolde bij Ballast Nedam, Roosdom Tijhuis en Rottinghuis; en in Haren bij Strijker Bouw. En verder: Regio Noordwest:
Almere 12.15 uur Reitsma Bouw Oreganoweg
Amsterdam 13 uur Smits Bouwbedrijf Westerdokkade
Regio Oost:
Deventer: 12.15 uur Boreelkazerne Verzetslaan
Regio Zuidoost:
Eindhoven: 12.30 uur Bouwbedrijf Van Straten, Antoon Koolenstraat En vanwege carnaval op dinsdag 27 februari: Swalmen, 12.30 uur Jansen de Jong Groep, locatie Rijksweg

Geen onnodige discussies over de uitbetaling van het salaris: dat was de inzet van het project 'vorstverlet' van FNV Bouw. Met werkgevers waren goede afspraken gemaakt; die kwam de bond met speciale informatieteams op de bouwwerken uitleggen. Deze teams werden steeds hartelijk ontvangen. De laatste weken vroegen zij de bouwvakkers ook om een korte enquête in te vullen over de inrichting van de bouwplaats. Grote plassen door hevige regenval verzwaren onder alle omstandigheden het werk op de bouw. Zou echter alsnog de vorst zijn ingevallen, dan waren bovendien spiegelgladde en dus levensgevaarlijke situaties ontstaan. Zo niet op de bouwlocaties waar nu getrakteerd wordt: "Iedereen heeft er een helm op, er zijn schone paden en veilige steigers", zegt bijvoorbeeld regiobestuurder Bernard van Iren over de bouwplaats aan de Verzetslaan in Deventer. Voor veilig en gezond werken is een goed ingerichte bouwplaats een eerste vereiste, in alle seizoenen, onder alle weersomstandigheden.

a.p.