Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Nieuwe wijkagenten op team Apeldoorn Noordoost            |
Onlangs hebben twee wijkagenten van het team Apeldoorn Noordoost een andere functie aanvaard. Gert van Loenen (wijkagent Sluisoord/Mheen) is naar het Team Recherche gegaan en Eddy van Essen (wijkagent Welgelegen /deel de Mheen) is naar het team Apeldoorn Noordwest gegaan als wijkagent. Daar zijn uiteraard twee nieuwe wijkagenten voor teruggekomen.

De wijkindeling is opnieuw vastgesteld en ziet er nu als volgt uit:

Ali Sezer Sprenkelaar, Osseveld-Oost en Beemte Broekland Fransjan Derks Welgelegen en Mheen Eddy Wegman Anklaar Gerard Morsman Sluisoord Jan Huver Woudhuis en Osseveld-West

De functie van wijkagent is door de nieuwe ontwikkelingen in het politiewerk volop in verandering. De zorg voor veiligheid in de wijk is een taak van het hele politieteam. De wijkagent weet wat er in zijn of haar wijk leeft en vertaalt dit naar acties voor het politieteam. Acties waaraan hij of zij ook zelf deelneemt, zoals verkeerscontroles, toezicht op hangjeugd, aanpak van overlast, opsporing van daders etc. De wijkagent weet waar en wanneer zich knelpunten voordoen en brengt deze problemen onder de aandacht van andere instanties of instellingen (zoals de stadsdeelmanager) en de bewoners van de wijk (bijvoorbeeld via de wijkraad).

Samenwerken aan veiligheid betekent dat we ook samen verantwoordelijkheid zijn. De politie wil zich in 2007 vooral richten op zaken waar de burger direct last van heeft, zoals vernieling, overlast, autoinbraken etc.. Daarom vraagt de politie nadrukkelijk aan de wijkbewoners om altijd aangifte te doen van strafbare feiten en de politie te bellen bij verdachte omstandigheden. Daarnaast is de oproep zelf preventieve maatregelen te nemen om te voorkomen dat men slachtoffer van een misdrijf wordt, bijvoorbeeld van fietsdiefstal, inbraak in een auto of woninginbraak. Op www.politie.nl vindt u veel informatie over preventie van misdrijven.

De wijkagent is te bereiken via het algemene nummer 0900-8844. Dit nummer kunt u ook bellen als u een afspraak wilt maken voor een gesprek met de wijkagent. Voor algemene vragen of om verdachte zaken door te geven kunt u altijd bellen (0900-8844) of binnenlopen op het politiebureau op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur. Aangifte doen kan ook via 0900-8844 of via het internet: www.politie.nl. In gevallen van spoed mag u dag en nacht 1-1-2 bellen. Er is dan altijd binnen 15 minuten politie ter plaatse.

Einde persbericht
---


---


---

---- --