Metaalunie

PERSBERICHT

Nieuwegein, 22 februari 2007

Tot 15 december 2007 kunnen mkb-ondernemers weer een aanvraagformulier voor een innovatievoucher indienen bij SenterNovem

Wens Koninklijke Metaalunie verhoord in nieuwe regeling innovatievouchers

Nog voordat het nieuwe kabinet is geïnstalleerd, is de eerste maatregel uit het nieuwe regeerakkoord al geëffectueerd. Vanaf 21 februari 2007 is de Subsidieregeling Innovatievouchers weer open, waarbij een door de Koninklijke Metaalunie bepleitte uitbreiding van de regeling is gehonoreerd.

De Subsidieregeling Innovatievouchers wil mkb-ondernemers in contact brengen met kennisinstellingen om bestaande kennis te gebruiken voor het verbeteren van een product, productieproces of dienst. Met een innovatievoucher kan een mkb-ondernemer alleen of samen met andere mkb-ondernemers een onderzoeksvraag uitzetten bij een kennisinstelling. De kennisvraag moet leiden tot concrete toepassingen.

Tot nu toe was de innovatievoucher vooral te verzilveren bij publieke kennisinstellingen, zoals universiteiten en hogescholen. Slechts op beperkte schaal konden bedrijven een voucher indienen bij een private kennisinstelling als grote onderzoekslaboratoria en niet-commerciële onderzoeksinstellingen. De Koninklijke Metaalunie heeft er bij meerdere gelegenheden voor gepleit om de regeling toegankelijker te maken naar de private, commerciële kennisdragers. Juist deze kennisdragers spelen meer in op de behoefte van de mkb-ondernemer.

De nieuwe regeling maakt het nu mogelijk voor de mkb-ondernemer om commerciële kennisleveranciers, zoals een ingenieursbureau, meer bij de uitvoering te betrekken. De publieke kennisinstelling kan onderzoekactiviteiten voor maximaal de helft van de totale projectkosten uitbesteden. Voor de toekomst hoopt de Metaalunie dat deze omweg zal plaatsmaken voor een rechtstreekse inschakeling van private kennisinstellingen.

De Koninklijke Metaalunie behartigt meer dan 100 jaar de belangen van het mkb in de metaal. Bij de Metaalunie zijn meer dan 12.000 metaalbedrijven aangesloten die een gezamenlijke omzet hebben van 19 miljard euro en werkgelegenheid bieden aan 145.000 mensen.

Meer informatie: Ronald Kousbroek, beleidssecretaris Technologie en Innovatie, kousbroek@metaalunie.nl of 06-51 80 39 12. U kunt ook contact opnemen met Brandy van Gerven, communicatiemedewerker, gerven@metaalunie.nl of 030- 605 33 44.


---- --