Ingezonden persbericht


Double-Take Software introduceert Double-Take for VMware Infrastructure

Nieuwe oplossing beschermt virtuele machines op VMware ESX- serverplatforms

Brugge, 22 februari 2007 - Double-Take Software, Inc. (Nasdaq: DBTK) introduceert Double-Take for VMware Infrastructure. Deze oplossing biedt een complete bescherming voor op VMware gebaseerde virtuele machines. De nieuwe oplossing ondersteunt klanten bij het voorkomen van downtime en dataverlies in virtuele omgevingen. Hierdoor is deze oplossing zeer geschikt voor bedrijven die kosteneffectieve disaster recovery- en business continuity-plannen implementeren.

Double-Take for VMware Infrastructure draait op één Windows-server binnen een gevirtualiseerde omgeving. Hierdoor kunnen beheerders de beschermingsactiviteiten van verschillende virtuele machines via een beheerconsole eenvoudig overzien vanaf iedere Windows-desktop. De oplossing verwerkt zeer snel wijzigingen, houdt virtuele schijven up to date en is voortdurend klaar voor failover, recovery en back-up. Als een systeem uitgeschakeld is, kan de gerepliceerde virtuele machine met de meest actuele data op de doelserver gestart worden.

"Disaster Recovery is inmiddels een belangrijke stimulans voor de inzet van virtualisatietechnologie", zegt Brian Byun, vice-president global partners en oplossingen bij VMware. "Meer dan de helft van onze klanten gebruikt VMware Infrastructure 3 voor de handhaving van de bedrijfscontinuïteit. De belangrijkste redenen zijn het eenvoudige herstelproces en de hardwareonafhankelijkheid."

"Dit is dé oplossing voor gebruikers van virtuele machines die gebruiksgemak en betrouwbaarheid prioritair vinden", aldus Bob Roudebush, director solutions engineering bij Double-Take Software. "Double-Take for VMware Infrastructure biedt een combinatie van complete bescherming van virtuele machines, flexibele replicatie en compressieopties. Daarmee is de oplossing inzetbaar voor iedere organisatie met bedrijfskritische systemen binnen VMware-omgevingen."

Double-Take voor VMWare Infrastructure is geschikt voor VMware ESX Server vanaf versie 3 en VirtualCenter versie 2 of nieuwer. De belangrijkste eigenschappen zijn:


* Eenvoudige installatie - geen installatie van 'agent'-software, dit vereenvoudigt het beheer en versnelt de toepassing van beveiligingsscenario's.
* Bedrijfsklaar - installatie op één server binnen een omgeving en de beheercliënt voor remote beheer en monitoring is op meerdere desktops te installeren.
* Bescherming-wizard - een beschermingsscenario is binnen een minuut met slechts een paar muisklikken op te zetten en te gebruiken.
* Virtual infrastructure browsing - biedt logische groepen en hiërarchieën binnen VMware VirtualCenter, zodat beheerders snel door geconfigureerde virtuele machines kunnen navigeren.
* Compressiemogelijkheden - opties voor het comprimeren van gerepliceerde bestanden met het oog op flexibele uitwisseling tussen host-systemen en minder bandbreedteverbruik.
* Opties voor geregelde replicatie - voor flexibele configuratie van de frequentie voor replicatiewijzigingen op basis van het aantal wijzigingen of de tijd die sinds de vorige replicatie verstreken is.

Over Double-Take Software

Double-Take® Software, met hoofdkwartier in Southborough, Massachusetts (VS), is één van de eerste uitgevers van software voor databeheer. Het bedrijf biedt oplossingen voor real-time datareplicatie, hoge beschikbaarheid van applicaties en bescherming van servers. De producten en diensten van Double-Take laten bedrijven toe om hun kritische data en applicaties, zoals Microsoft Exchange, SQL of SharePoint, te beschermen en te herstellen, en dit zowel in een fysieke als in een virtuele omgeving. Via partnerprogramma's, professionele dienstverlening en technische bijstand, biedt Double-Take keuzeoplossingen aan die reeds meer dan tienduizend gebruikers bedienen, van KMO's tot topondernemingen uit de Fortune 500. Meer informatie over de producten en diensten van Double-Take kunt u vinden op: www.doubletake.com.

© Double-Take Software. All rights reserved. Double-Take, GeoCluster, and NSI are registered trademarks of Double-Take Software, Inc. Balance, Double-Take for Virtual Systems,

Double-Take for Virtual Servers and Double-Take ShadowCaster are trademarks of Double-Take Software, Inc. Microsoft, Windows, and the Windows logo are trademarks or registered trademarks of Microsoft Corporation in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective companies.