Politie Amsterdam-Amstelland




12 arrestaties met behulp van cameratoezicht / Centrum / Oost (22/02/07)

Agenten in burger en in uniform arresteerden woendagmiddag-en avond in het centrum 12 personen. Ziji worden verdacht van straathandel in verdovende middelen en de verkoop van nepdope. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Zeven van hen zitten nog vast. Camera-observanten dirigeerden diverse agenten naar de Damstraat, Oudekerksplein, Korte Niezel, het Rokin en de Javastraat. Via de toezichtcamera's was te zien hoe straatdealers en verslaafden aan het handelen waren op straat. In totaal werden 12 verdachten gearresteerd. Behalve tientallen bolletjes cocaïne, xtc-pillen en nep-dope werd ook voor enkele honderden euro's handelsgeld in beslag genomen. Zeven arrestanten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. Twee van hen moeten ook nog een aantal geldboetes betalen en meer dan 30 dagen gevangenisstraf uitzitten. Ook een auto die een van hen bestuurde werd in verband met nog een openstaande maatregel van het C.J.I.B. buiten gebruik gesteld. Aan de actie deden politiemensen mee van de wijkteams Beursstraat en Nieuwezijds Voorburgwal.

Kind van 1 jaar door moeder in café achtergelaten / Johannes Vermeerstraat (22/02/07)

Woensdagmiddag 21 februari rond halfvier heeft een moeder haar éénjarig zoontje achtergelaten in een café aan de Johannes Vermeerstraat. Het kind is opgevangen en ondergebracht via het Bureau Zedenpolitie. Uit onderzoek is gebleken, dat problemen in de relationele sfeer de moeder tot deze daad hebben gebracht. Vast is komen te staan dat de moeder het kind goed verzorgt en zij zal vandaag haar zoon weer in de armen mogen sluiten.

Hennepplantage ontdekt door stroomstoringen / Van Rensselaerstraat (22/02/07)

Woensdag 21 februari rond halftwaalf werd een professioneel opgezette hennepplantage ontmanteld en geruimd aan de Van Rensellaerstraat.

De illegale kwekerij, met bijna 700 plantjes, werd ontdekt door storingsmonteurs van een energiebedrijf. De aangetroffen situatie werd als zeer brandgevaarlijk omschreven. De woning werd direct leeggehaald, de stroomvoorziening weer veilig gemaakt en alle aangetroffen planten en randapparatuur vernietigd. Woensdagmiddag ontdekten storingsmonteurs een wel bijzonder hoog stroomverbruik en zeer vreemde stroomstoringen in het bewuste pand. Bewoners van het pand hadden zich al eerder beklaagd over het veelvuldig doorslaan van de stoppen en herhaalde stroomstoringen. In een meterkast troffen ze een levensgevaarlijke stroomvoorziening aan die naar de bewuste woning leidde. Omdat er vermoedelijk sprake zou zijn van een mogelijke hennepkwekerij werd de politie gealarmeerd. Die trof in de woning een complete in werkingzijnde kwekerij aan. De kwekerij is ontmanteld. Het elektriciteitsbedrijf heeft de stroomvoorziening weer hersteld en doet aangifte van diefstal van stroom. Er werd niemand in de woning aangetroffen. De wijkteamrecherche van Bureau Surinameplein onderzoekt de zaak en sluit aanhoudingen in deze niet uit.