Gemeente De Wolden


Vraag conform art. 37A reglement van orde.

Raadsvergadering 22-02-2007.

Onderwerp: Huisvesting basisscholen te Zuidwolde.

Al enige jaren zijn er besprekingen gaande m.b.t. de huisvesting van de basisscholen in Zuidwolde. Naar wij hebben vernomen zijn er door een adviesbureau een achttal scenario's voor de huisvesting van de scholen voorgesteld. De besturen van het openbaar en het bijzonder onderwijs, alsook het college hebben elk hun voorkeur voor een aantal scenario's uitgesproken. Het college en het openbaar onderwijs kozen voor scenario 1, het bijzonder onderwijs voor scenario 2. Omdat de gedane eerste keuzes niet met elkaar verenigbaar waren, is er uiteindelijk gekozen voor een scenario waarin de 2e keuzes van de scholen te realiseren lijken, te weten scenario 4a. Het college heeft aangegeven zich in deze keuze te kunnen vinden. Uit een brief die wij onlangs ontvingen van de ouderraad van OBS d'Ekkelboom blijkt dat de ouders van deze school ernstige bezwaren hebben tegen de keuze voor scenario 4a. Ook van andere scholen horen wij geluiden van gelijke strekking.
De fractie van Gemeentebelangen vindt het van belang dat de raad goed geïnformeerd is, en daarom gedurende het proces op de hoogte gehouden moet worden. Tevens zijn wij van mening dat de schoolhuisvesting een grote invloed zal hebben op de visie op Zuidwolde. Daarom lijkt het ons wenselijk dat de klankbordgroep advies uitbrengt.

Bovenstaand leidt tot de volgende vragen aan het college:


1. Op welke gronden is gekozen voor scenario 4a?
2. Zijn de kosten, en overige gevolgen, voortvloeiend uit de meest reële scenario's, in beeld gebracht?

3. Is het college bereid deze scenario's, voorzien van doorrekeningen van kosten en overige gevolgen, op korte termijn, opiniërend in de raad aan de orde te brengen, en voor advies aan de klankbordgroep voor te leggen?

De fractie van Gemeentebelangen,

D. Oosterveen.
Gemeentebelangen De WoldenFout! Verwijzingsbron niet gevonden. pag. 1 van 1

Cluster Communicatie
Tel. 0528-378239/240


---- --