Gemeente De Wolden

vragen voor raadsvergadering: Rookgelegenheid sporthalkantine Zuidwolde

Vraag conform art. 37A reglement van orde.

Raadsvergadering 22-02-2007.

Onderwerp: Rookgelegenheid sporthalkantine Zuidwolde

Uit het Dagblad van het Noorden van 7 februari hebben wij kunnen vernemen dat het college akkoord is gegaan met het plaatsen van een glazen schuifwand in de kantine van de Wessels Boerhal te Zuidwolde. Deze wand moet het mogelijk maken dat er in de kantine gerookt wordt. De kosten van de wand zullen worden gedragen door de beheerder van de kantine.
Naar wij hebben begrepen is het roken in de kantine in principe niet toegestaan, tenzij het college daarvoor toestemming geeft. Tevens hebben wij begrepen dat in het verleden dit verbod is overtreden, en dat daarover een klacht is ingediend, maar dat tot op heden nog niet is opgetreden tegen het overtreden van het rookverbod.

Bovenstaand geeft de fractie van Gemeentebelangen reden tot de volgende vragen:

1. Klopt het dat het roken in de sporthalkantine alleen is toegestaan met toestemming van het college, en dat het college voornemens is, na plaatsing van de schuifwand die toestemming te verlenen?
2. Hoe is de situatie rokers/niet-rokers geregeld bij andere sporthalkantines binnen onze gemeente? Is er sprake van één lijn?
3. Gaat van een eventuele toestemming precedentwerking uit, waardoor andere sporthalkantines ook voorzieningen voor rokers kunnen treffen, waarna door het college toestemming wordt gegeven om te roken? Acht het college dit een wenselijke ontwikkeling?

4. Is het correct dat er een klacht betreffende overtreding van het rookverbod is ingediend, en naar aanleiding daarvan geen actie is ondernomen?

5. Indien van een dergelijke klacht sprake is, en er is niet opgetreden: Waarom niet?

Tot slot zijn wij zeer geïnteresseerd in de meningen van de overige raadsfracties.

Namens de fractie van Gemeentebelangen,

D. Oosterveen.
Gemeentebelangen De WoldenFout! Verwijzingsbron niet gevonden. pag. 1 van 1

Cluster Communicatie
Tel. 0528-378239/240


---- --