Ingezonden persbericht


A1 Team Nederland keert terug in straten Durban

Durban, 22 februari 2007

Voor ronde acht van de A1GP is A1 Team Nederland teruggekeerd in de straten van het Zuid Afrikaanse Durban, waar het vorig jaar op spectaculaire wijze de eerste overwinning wist te behalen.

Het smalle, snelle stratencircuit dwars door het centrum van de Zuid Afrikaanse badplaats zal net als vorig jaar weer garant staan voor een hoop actie en spektakel en de race zal verreden worden voor afgeladen tribunes.

A1 Team Nederland bewaart natuurlijk goede herinneringen aan het stratencircuit waar het in de Sprintrace dichtbij de overwinning was. In een spectaculaire hoofdrace was het wel raak. Het team zal er in ieder geval alles aan doen om dit resultaat te evenaren of zelfs overtreffen. A1 Team Nederland heeft eerder dit seizoen al laten zien goed uit de voeten te kunnen op een smal stratencircuit, met pole position en overwinning in Peking.

A1 Team Nederland coureur Jeroen Bleekemolen is met één doel naar Durban afgereisd;

"Ik ben het vliegtuig ingestapt om te winnen. Met een tweede of derde plaats hier kan ik ook wel blij mee zijn, maar ik kom hier toch echt voor de winst. Dit is een race waarbij we echt een reële kans hebben om ook te kunnen winnen. Vorig jaar hebben we hier gewonnen met een auto die misschien net niet de snelste was, maar we waren wel heel snel en in Peking hebben we laten zien dat we echt de snelste waren, het hele weekend. En deze baan is toch vergelijkbaar. We moeten hier gewoon vooraan rijden," aldus Jeroen op zondag al naar Durban afreisde. "De safari was echt een heel leuke ervaring. Als je naar Afrika gaat en je krijgt die gelegenheid is dat een fantastische manier om wat van het land te zien en ook de ideale voorbereiding. We hebben veel leuke dingen gedaan, veel gezien en het was heel relaxed".

Ook A1 Team Nederland Rookie Renger van der Zande wil tijdens zijn sessie morgen vooraan eindigen; "Ik heb er weel veel zin in. Ik heb net de baan bekeken en het ziet er goed en goed geregeld uit. We kunnen hier in ieder geval meer rijden dan bij de vorige straatrace in Peking. Het wordt leuk denk ik. Wat het rijden betreft is een stratencircuit altijd beetje een loterij, je weet nooit wat er kan gaan gebeuren. Ik denk wel dat ik gewoon mijn ding kan doen en gewoon goed kan scoren. Ik ben nu twee keer derde geëindigd, nu wil ik een keer bovenaan staan".

Morgenochtend om 11.00 uur (10.00 uur Nederlandse tijd) begint de actie in de straten van Durban, met de Rookie sessie van twee keer 25 minuten. Daarna is om 14.00 uur de eerste officiële vrije training.

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@A1teamned.com

Rechtenvrij beeldmateriaal is beschikbaar op www.A1teamnedfoto.nl