Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

IT-DIENSTVERLENER ATOS ORIGIN STEUNT THEO BOS OP WEG NAAR DE OLYMPISCHE SPELEN IN PEKING

22 februari 2007 - Baanwielrenner Theo Bos krijgt de komende twee jaar op weg naar de Olympische Spelen in Peking steun van IT-dienstverlener Atos Origin. De regerend wereldkampioen sprint en Keirin is verheugd dat Atos Origin zich aan hem heeft verbonden. "Atos Origin is niet alleen een A-merk, maar heeft bovendien een directe relatie met de Olympische Spelen, waar zij verantwoordelijk zijn voor alle IT-infrastructuur. Ik heb een missie, het halen van goud in Peking, Atos Origins missie is om de Spelen vlekkeloos te laten verlopen. Het bedrijf heeft al drie Spelen bewezen dat ze een geweldige partner zijn voor het IOC en nu dus ook voor mij."

Bos is nu al volop in training voor zijn grote doel, het halen van goud tijdens de Spelen van 2008. De Worldcup-wedstrijden in Manchester vormen de aanloop naar het WK, dat eind maart wordt gehouden in Mallorca. Bos: "Dankzij mijn prestaties en mijn uitverkiezing tot Sportman van het Jaar 2006 weet ik mij verzekerd van de interesse van diverse bedrijven. Maar ik ga niet zomaar in zee met een onderneming. Ik zoek naar partners die daadwerkelijk een relatie hebben met mijn sport. Atos Origin voldoet volledig aan die wens, het bedrijf is IOC-partner en Top Sponsor van de Olympische Spelen. Ik zal het boegbeeld, de sportieve ambassadeur van het merk worden in de aanloop naar de Spelen. Na het WK in Mallorca zal ik nader ingaan op de concrete invulling van mijn relatie met Atos Origin. Tegen die tijd zal ik ook terug komen op de overige partners die mij naar de Spelen zullen steunen. Nu concentreer ik me daarentegen volledig op de wedstrijden die voor mij liggen.

Atos Origin is ontzettend blij met de verbintenis met Theo Bos. 's Lands grootste IT-dienstverlener wil de komende twee jaar, in de aanloop naar de Olympische Spelen in Peking, meer bekendheid geven aan haar directe betrokkenheid bij 's werelds grootste sportevenement. Marianne Hewlett, Senior Vice President Global Marketing: "Bos is voor ons dé ambassadeur van de Olympische Spelen. Niet alleen is hij de regerend wereldkampioen, maar bovendien verkozen tot Sportman van het Jaar 2006. Het zegt iets over zijn prestaties én zijn uitstraling. Atos Origin zal er alles aan doen om de Spelen in Peking wederom probleemloos te laten verlopen. Daarvoor is een lange voorbereidingstijd nodig, om op het moment suprème een foutloze uitvoering te realiseren. Voor Theo geldt hetzelfde, ook hij is nu al bezig met het einddoel, goud in Peking. Ik denk dat sprake is van een perfecte match."

Over Theo Bos
Baanwielrenner Theo Bos is de regerend wereldkampioen Sprint en Keirin. Zijn eerste wereldtitel bij de senioren behaalde hij in 2004 op het onderdeel Sprint. Daarmee was hij met zijn 20 jaar de jongste wereldkampioen sprint ooit. Datzelfde jaar behaalde hij op dit onderdeel een zilveren medaille op de Olympische Spelen van Athene. In 2005 behaalde hij de wereldtitel op de 1 km. In december 2006 verbeterde hij in Moskou met een tijd van 9.772 het wereldrecord op de 200 meter. Theo Bos is momenteel sportman van het jaar 2006. Eind maart zal hij zijn wereldtitels in Mallorca verdedigen.

Over Atos Origin
Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van 5,4 miljard euro in veertig landen met een werknemers-aantal van ruim 50.000 van wie circa 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en heeft een internationaal klantenbestand. Atos Origin staat genoteerd op de Paris Eurolist Market en opereert onder de namen Atos Origin, Atos Euronext Market Solutions, Atos Worldline en Atos Consulting. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht