Time : 16:16:43
Date : 22 February 2007
Sender Name: SNC-Lavalin

SNC-Lavalin Pharma aan de zijde van GSK, wereldleider voor vaccinproductie

Reims, 22 februari 2007 - De tijdelijke vereniging SNC Lavalin (engineering ) en ASSAR-ELD (architectuur), heeft onlangs de realisatie (ontwerp, constructie-management en validatie) van een nieuwe éénheid voor Quality Control voor vaccins (110 000m³) met succes voltooid voor de tweede wereldfarmagroep GlaxoSmithKline (GSK) , te Wavre in België.

SNC-Lavalin Pharma heeft, naast de realisatie van de technische uitrustingen, eveneens meegewerkt aan het ontwerp van de procestechnologiëen voor dit ultramodern centrum, waarvan de nieuwe installaties onlangs plechtig werden op 15 februari geopend in aanwezigheid van de eerste minister. Deze nieuwe kwaliteitscontrole éénheid zal meer dan 500 wetenschappelijke medewerkers tewerkstellen, gespecialiseerd in alle domeinen van de biowetenschappen.

Voor Jean-Claude Pingat, director vice-president van de engineeringgroep SNC-Lavalin inc., betekent "onze deelname aan dit prestigeproject een nieuwe bevestiging van de bevoegdheden van SNC-Lavalin in het farmaceutisch gebied. We hebben onze know-how in dit bouwproject kunnen demonstreren dankzij de competentie van onze Europese en vooral Belgische ingenieurs, met eveneens bijdrage van deskundigen uit Canada."

Met deze nieuwe realisatie bevestigt GSK (ongeveer 35 miljard omzet in 2006, 100.000 werknemers waarvan 15.000 in Europa) haar wereldpositie in het gebied van vaccinproductie. Het project, goed voor een investeringsbedrag van 150 miljoen Euro, werd opgeleverd na 3,5 jaar engineering en constructie.

SNC-Lavalin Pharma maakt deel uit van SNC-Lavalin engineeringgroep. SNC Lavalin is één van de grootse engineeringbedrijven ter wereld, met hoofdactiviteiten in het domein van infrastructuurwerken, mijnontginning, chemie, petrochemie en maintenance. De groep stelt wereldwijd meer dan 13.000 personen tewerk, met een omzet van 2.7 miljard euro.

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met :

Anne Fiaschi
Directieassistente
SNC-Lavalin in Europa
Tel : +33 (0)3.26.77.60.07

Francis Poletti
Business Unit Manager
SNC-Lavalin Pharma
Tel : +32 2 643 15 10

Link to Press Release - FR Link to Press Release - NL