Politie Gelderland-Zuid

Politie vraagt hulp burgers via TV-Gelderland

Kerkdriel, 22-02-2007 o De politie Gelderland-Zuid zendt donderdagavond via TV-Gelderland een opsporingsbericht uit over de gewapende overval die op zaterdagavond 3 februari plaats vond in Kerkdriel. Daarbij werd een inwoner van die plaats beroofd van een plastic tas op het moment dat hij geld wilde afstorten bij de RABO-bank aan de Leijensteinstraat in Kerkdriel.

In de uitzending wordt een foto getoond van de overvaller. De foto werd gemaakt door een beveiligingscamera. Ook wordt informatie gegeven over de vermoedelijke vluchtauto die op maandag 5 februari brandend is aangetroffen op de Irenestraat in Kerkdriel. Het bericht wordt uitgezonden na het nieuws en wordt ieder uur herhaald. De tekst van het opsporingsbericht is te lezen op deze site.

Het is overigens de eerste keer sinds lange tijd dat de politie Gelderland-Zuid een opsporingsbericht uitzendt via TV-Gelderland. Om dit mogelijk te maken is op 30 januari van dit jaar een convenant ondertekend tussen de korpschefs van de politiekorpsen in Gelderland, de hoofdofficier van Justitie in Arnhem en de directie van Omroep Gelderland.
(03)