De Vries Robbé Groep NV

Persbericht Aantal pagina's: 2

Schiedam, 22 februari 2007

Opnieuw uitbreiding samenwerking Shops At Work en Kijkshop.nl

De directies van Shops At Work, onderdeel van De Vries Robbé Groep (DVRG), en Kijkshop.nl hebben na evaluatie van de bestaande samenwerking opnieuw besloten de samenwerking uit te breiden. Het aantal Kijkshop winkels dat als afhaalpunt zal fungeren ten behoeve van ICT-producten van Shops At Work (Kijkshop-ICT.nl) zal in de komende 2 maanden worden verdubbeld naar 20 winkels. In november werd al besloten het aantal Kijkshop winkels uit te breiden van één naar tien. De dekking wordt hiermee sterk verbeterd. De intentie is voorts om de samenwerking, naast ICT, uit te breiden voor andere productgroepen.

DVRG geeft hiermee verder invulling aan de strategie om naast zelfstandige online retailer ook op te treden als exploitant van online retailformules ten behoeve van bestaande retailketens.

De omzet van DVRG in online retailing zal als gevolg van deze samenwerking verder toenemen. Over 2007 wordt in dit segment een omzet van circa 18 miljoen euro verwacht. Het licht in lijn der verwachting dat 2007 zal worden afgesloten met een positief resultaat.

Over Shops At Work
Shops At Work ontwikkelt en exploiteert sinds 2003 webshops voor eigen rekening en risico. De operationele webshops worden gepresenteerd via één portal, www.shops.nl. De huidige shops bieden ICT- en Consumer Electronics producten. Zowel de programmatuur als de organisatie lenen zich voor uitbreiding met andere producten die passen in de volgende domeinen: Huis en Tuin, Lichaamsverzorging, Mode, Beweging, Eten en Drinken en Media. Shops At Work heeft de gebruikte software zelf ontwikkeld. Dat maakt flexibel en onafhankelijk. Met het toenemen van het aantal shops houdt het de ontwikkelkosten bovendien ook laag.

Over De Vries Robbé Groep NV
De Vries Robbé Groep NV is een investeringsmaatschappij. Investeringen vinden primair plaats op de volgende terreinen: Distributie en (online) Retail, Participaties, Vastgoed, Informatie en Communicatietechnologie (ICT) en Arbeidsbemiddeling. Marktomstandigheden en conjunctuur bepalen aard en niveau van de investeringen en de verkopen van belangen. In beginsel wordt gekozen voor meerderheidparticipaties of de mogelijkheid om tot een meerderheid te komen. Resultaten zullen worden bepaald door zelfstandige omzet en opbrengsten uit verkopen. De ambitie is om de investeringen samenhangend te doen, zodat synergetische effecten kunnen worden nagestreefd.

Over Kijkshop
In 1973 werd in 's-Hertogenbosch de eerste Kijkshop-vestiging geopend. Het winkelen achter glas, de eerste virtuele winkelformule ter wereld, bleek een enorm succes. Momenteel zijn er ruim 110 vestigingen door heel Nederland. Kijkshop is onderdeel van Retail Network BV.

Einde bericht
Voor verdere informatie:

De Vries Robbé Groep NV: Cor van der Maarel 010-2469225


---- --